آموزشگاه موسیقی در اصفهان     کلاس آموزش گیتار در اصفهان   گروه موسیقی در اصفهان

چگونه از صدا و آسیب های حنجره مراقبت کنیم؟

چگونه از صدا و آسیب های حنجره مراقبت کنیم؟

صدای قوی و سالم: چگونه می توان با تمرینات مناسب مراقبت از صدا و آسیب های حنجره، سلامت و کیفیت صدای خود را بهبود بخشید؟

صدا یکی از مهم ترین ابزار های ما برای بیان خود است. از صحبت کردن و خواندن تا آواز خوانی و سخنرانی، صدا برای بیان احساسات، اطلاعات و داستان ها بسیار حائز اهمیت است. کلاس آموزش آواز سنتی در تهران اما استفاده نامناسب از صدا می تواند باعث آسیب به حنجره و در نتیجه شکست قابل توجهی در کیفیت صدا شود.

در این مقاله، به بررسی روش های مراقبت از حنجره و صدا پرداخته خواهد شد. هدف از این مقاله، آگاهی بخشیدن به خوانندگان درباره روش هایی است که می توانند برای حفظ سلامت حنجره و بهبود کیفیت صدا استفاده کنند. علاوه بر این، در این مقاله به بررسی آسیب های حنجره و روش های پیشگیری از آن ها خواهیم پرداخت.

بنابراین، اگر می خواهید صدای خود را بهتر کنید و در عین حال سلامت حنجره خود را حفظ کنید، با ما همراه باشید تا این مقاله را بررسی کنیم.

بهداشت صوتی یا مراقبت از صدا

بهداشت صوتی به عنوان یک روش مراقبت از صدا و آسیب های حنجره و اختلالات صوتی تاثیر بسیار زیادی در بهبود کیفیت صدا دارد و مواردی مثل استفاده صحیح از صدا، استفاده از تغذیه سالم، حفظ رطوبت حنجره و بالا بردن میزان کلی سلامتی روح و جسم را شامل می شود.

برای داشتن صدا و حنجره سالم، موارد مربوط به رعایت بهداشت صوتی الزامی هستند ولی در برخی موارد، مثل افرادی که از حنجره خود استفاده بیش تری می برند ( گویندگان، کودکان، خوانندگان و علاقمندان به آواز ) این امر اهمیت بیش تری پیدا می کند. آموزش خوانندگی در اصفهان

درمان و پیشگیری بیماری های حنجره و اختلالات صوتی، می تواند با استفاده از بهداشت صوتی صورت گیرد. بهداشت صوتی یک روش پیشگیری و درمانی بسیار موثر است و به عنوان یکی از روش های اصلی مبارزه با این بیماری ها مطرح شده است. با استفاده از بهداشت صوتی، اختلالات حنجره کاهش یافته و یا حتی کاملاً حذف می شوند.

توصیه می کنیم که بهداشت صوتی را به عنوان یک روش موثر در پیشگیری و درمان بیماری های حنجره و اختلالات صوتی مورد استفاده قرار دهید.

برای بهداشت عمومی استفاده از حنجره، می توانید با موارد زیر شروع کنید:

الف) حذف صداهای آسیب زا

استفاده نامناسب از صدا می تواند به آسیب های جدی در حنجره و تارهای صوتی منجر شود. برخی از رفتارهای بد استفاده از صدا شامل فریاد زدن، بلند صحبت کردن، صحبت ناگهانی و با فشار، صحبت با سرعت، صحبت کردن هنگام بلند کردن اجسام سنگین، گلو پاک کردن و سرفه های مفرط، تقلید صدا، عطسه های زیاد و استفاده حرفه ای از صدا در هنگام آسیب ها و صدمات حنجره و تارهای صوتی می باشند.

برای یادگیری کلاس آموزش سنتور در اصفهان کلیک کنید.

به عنوان مثال، اگر این رفتارها به صورت مداوم و به عنوان بخشی از روال روزانه فرد تکرار شود، ممکن است باعث آسیب دیدن حنجره و تار صوتی شود و اختلال صدا در فرد ایجاد شود. برخی از آسیب های حنجره که ناشی از استفاده نامناسب از صدا هستند شامل ندول تارهای صوتی، زخم در تارهای صوتی، پولیپ تارهای صوتی و لارنژیت مزمن هستند.

با مراجعه به پزشک در صورت بروز هرگونه علائمی از آسیب های حنجره و تار صوتی، می توان از پیشرفت آسیب جلوگیری کرد.

در ادامه، برخی از نکاتی که باعث پیشگیری از بروز آسیب های حنجره می شود آورده شده است:

    از فریاد زدن، جیغ زدن و هورا کشیدن اجتناب کنید.
    در صورت لزوم، سرفه کنید ولی این کار را با ملایمت انجام دهد.
    از خنده بلند اجتناب نمایید.
    تقلید صدا را به حداقل برسانید.
    به صورت ناگهانی و با فشار صحبت نکنید.
    با سرعت متوسطی صحبت کنید.
    با راحتی صحبت کنید و سعی کنید که صدای خود را با آرامش و بدون هیچ گونه تلاش بیش از حدی رها کنید.
    حین صحبت کردن و یا استفاده از حرفه ای صدای خود، سرتان را عمود و صاف نگه دارید و عضلات گلو، گردن، شانه ها و صورت را تنش ندهید.
    سعی کنید سرتان را به یک طرف خم نکنید. ( به خصوص در هنگام استفاده از تلفن همراه )
    از ورزش های پرسر و صدا خودداری کنید.
    در مکان های پر سروصدا، صحبت نکنید که نیازی به فریاد زدن نباشد.
    تلاش کنید صحبت کردن را به مواقعی که لازم است محدود کنید.
    در صورت داشتن احساس مشکل یا درد و گرفتگی در حنجره، بهتر است از اجرای آهنگ و خوانندگی یا سخنرانی تا زمان حل شدن مشکل جدا خودداری کنید.
    فاصله خود را با مخاطبانتان به گونه ای تنظیم کنید که نیازی به بلند شدن صدایتان نداشته باشید.
    هنگام بلند کردن وسایل سنگین یا زمانی که تحت فشار جسمی هستید، از صحبت کردن خودداری کنید تا آسیبی به صدایتان وارد نشود.
    در صورت ابتلا به بیماری های عفونی دستگاه تنفسی، مانند سرماخوردگی یا لارنژیت، از استفاده حرفه ای از صدا و صحبت کردن به مدت طولانی خودداری کنید.
    از نواختن سازهای بادی، به خصوص برای مدت زمان طولانی خودداری کنید تا به صدای خود آسیب نرسانید.
    کودکان را از شرکت در اجرای آوازهای دسته جمعی شبیه به سرود مدرسه با خبر کنید و به آنها توضیح دهید که این کار می تواند به صدایشان آسیب بزند.
    پیش از آموزش حرفه ای صدا، تلاش نکنید که صدای خود را بدون استفاده حرفه ای از آن به کار ببرید. همچنین، قبل از شروع به خواندن به صورت حرفه ای، بهتر است که نظر متخصصان صدا را جویا شوید تا از صحت و سلامت صدای خود مطمئن شوید..

ب ) تغذیه سالم برای مراقب از صدا و آسیب های حنجره

    مصرف برخی مواد غذایی می تواند بر سیستم صوتی شما تاثیر منفی داشته باشد. برخی از این مواد، با ایجاد حساسیت در فرد و یا تأثیر مستقیم بر تارهای صوتی، باعث ایجاد اختلالات صدایی می شوند
    برخی از مواد غذایی همچون الکل، خطر ایجاد سرطان حنجره را افزایش می دهند و باید از مصرف آن کاملاً پرهیز کنید.
    مواد محرکی مانند فلفل و ادویه ها نیز می توانند بر سیستم صوتی شما تأثیر منفی داشته باشند، بنابراین در مصرف آن ها باید احتیاط کنید.
    برای حفظ سلامت سیستم صوتی خود، تغذیه سالم و متنوعی داشته باشید که شامل میوه ها، سبزیجات و غلات کامل است.
    به منظور حفظ سلامت سیستم صوتی، به نوشیدن آب توجه ویژه ای داشته باشید که رطوبت حنجره حفظ شود.

همچنین در راستای حفظ بهداشت صدا و از دست دادن کیفیت صدای شما، باید از مصرف سیگار و هر نوع دخانیات دیگر، که صدمات فراوانی به حنجره و تارهای صوتی وارد می کند، پرهیز کنید. دخانیات، عامل ایجاد سرطان حنجره نیز محسوب می شوند.

به علاوه، باید از مصرف مواد اسیدی مانند سرکه و آبغوره خودداری کنید و در صورت تمایل به مصرف غذاهای سرخ کرده، باید سعی کنید محدودیت قائل شوید. زیرا مصرف غذاهای سرخ کرده می تواند باعث افزایش روغن در بدن شما شده و در نهایت باعث افت کیفیت صدا و ناحیه حنجره شما شود.

در صورتی که با مواد غذایی آلرژی زا مثل کدو و بادمجان، مشکل دارید، باید از خوردن آن ها خودداری کنید. همچنین، باید از مصرف مواد غذایی با چربی بالا مانند کره، خامه و غذاهای پرچرب نیز پرهیز کنید.

از خوردن مواد بسیار شیرین و مصرف تنقلات بخصوص موادی مانند چیپس و پفک نیز باید خودداری کنید، چرا که می تواند باعث ایجاد خشکی در حلق و دهان شما شود و به همین دلیل رطوبت راه های هوایی را کاهش دهد.

در نهایت، باید از موادی مانند قهوه، چای غلیظ، شکلات، آدامس، نوشابه های گازدار و… که ممکن است رطوبت راه های هوایی را کاهش دهند و خشکی مخاط حلق و دهان را افزایش دهند، به صورت محدود استفاده کنید و از مصرف مایعات یا غذاهای خیلی سرد یا خیلی گرم نیز خودداری کنید.

ج ) حفظ رطوبت حنجره، از عوامل مهم مراقبت از صدا و آسیب های حنجره

رطوبت برای سیستم صوتی فرد یکی از عوامل بسیار حیاتی محسوب می شود. به همین دلیل، افرادی که حرفه ای از صدای خود استفاده می کنند باید برای حفظ رطوبت، حداقل دو لیتر (یا هشت لیوان معمولی) آب را در روز مصرف کنند.

برای حفظ رطوبت دهان و حنجره، دکتر ون لاورنی پیشنهاد می دهد که نصف قاشق غذاخوری نمک، نصف قاشق غذاخوری سدیم بی کربنات، نصف قاشق غذاخوری عسل یا پودر ذرت و نصف انس آب گرم را با هم مخلوط کرده و در دهان قرار دهید. این ترکیب به دلیل دارا بودن خواص ضد عفونی کننده و تسکین دهنده می تواند به حفظ رطوبت کمک کند.

همچنین، استفاده از آب میوه طبیعی، خوردن چند قطره آب لیمو، استفاده از افشانه های نعناع و اکالیپتوس یا افشانه های خنک کننده دهان و حنجره و استفاده از خمیر دندان هایی که رطوبت را در داخل دهان بیشتر می کنند، به حفظ رطوبت کمک می کند.

نوشیدن آب میوه طبیعی و چند قطره آب لیمو به صورت روزانه نیز در کنار موارد فوق می تواند به حفظ رطوبت حنجره برای مراقبت از صدا و آسیب های حنجره کمک کند.

د ) سلامت جسم و تاثیر آن بر مراقبت از صدا و آسیب های حنجره

تاثیر وضعیت روحی و جسمی انسان بر صدایش بسیار قابل توجه است. به همین دلیل، حفظ سلامت روحی و جسمی به عنوان یک جزء مهم از بهداشت صوتی، بسیار مهم است. افرادی که از صدای خود به عنوان یک ابزار حرفه ای استفاده می کنند، باید زندگی آرام و متعادلی داشته باشند. حتی اگر با مشکلات، شکست ها و ناامیدی ها در زندگی و حرفه خود مواجه شده باشند، باید سلامت عقلانی و جسمی خود را به طور کامل حفظ کنند.

در کل، حفظ سلامت روحی و جسمی به عنوان یکی از اصول اساسی بهداشت صوتی بسیار حائز اهمیت است. فردی که این اصول را رعایت کند، می تواند به صورت بهتری از صدای خود استفاده کند.

حفاظت از سلامتی خود امری بسیار مهم است که باید به آن توجه کنیم. در این راستا، رعایت چند نکته مهم می تواند به حفاظت از سلامتی ما کمک کند:

    1. ورزش منظم و روزانه به سلامتی فیزیکی ما کمک می کند.
    2. هرگز در محیط های پُر گردوخاک و دودآلود به مدت طولانی قرار نگیرید و در صورت لزوم، از ماسک استفاده کنید.
    3. در محیط های سرد، به خصوص در هنگام تنفس، حتماً باید پوشش کافی داشته باشید.
    4. در صورت ابتلا به بیماری های عفونی دستگاه تنفسی مانند لارنژیت، به پزشک معالج مراجعه کنید.
    5. سلامت روحی شما نیز بسیار مهم است، در صورت نیاز با یک روانپزشک مشورت کنید.
    6. هر گونه گرفتگی صدا بیش از دو هفته، جدی بگیرید و توسط دکتر ویزیت شوید.
    7. بلند کردن وسایل سنگین را از کارهای خود حذف کنید تا جلوی آسیب های ناشی از فشار روی بدن را بگیرید.

برای حفظ سلامتی خود در مواجهه با شرایط آب و هوایی مختلف، بهتر است از قرار گرفتن در معرض هوای سرد، گرم و خشک خودداری کنید. همچنین، برای داشتن سلامتی مناسب، باید به استراحت کافی توجه نمایید. به عنوان مثال، استراحت متوسط ۷-۸ ساعت در روز برای بسیاری از افراد مناسب است.

همچنین، برای کنترل علایم گرفتگی و التهاب بینی، استفاده از سرم شستشو می تواند مفید باشد. می توانید این محلول را در منزل با مخلوط کردن یک قاشق چایخوری نمک با یک لیوان آب جوش سرد تهیه کنید.

ه) رعایت بهداشت دهان و دندان برای مراقبت از صدا و آسیب های حنجره

“رعایت بهداشت دهان و دندان بسیار مهم است. در صورت ابتلا به عفونت حنجره، باید راهکارهای مناسب را به کار گیرید تا بهبودی خود را تسریع کنید. برای مثال، باید به استراحت صوتی توجه کنید و صدای خود را کم کنید. همچنین، می توانید سرم نمکی غرغره کنید و در تابستان از بخور سرد و در زمستان از بخور گرم استفاده کنید.
و ) توجه به بیماری های موثر در اختلالات صدا و آسیب های حنجره

برخی بیماری ها به صورت غیر مستقیم روی مراقبت از صدا و آسیب های حنجره تاثیر می گذارند که باید به این بیماری ها توجه داشته باشید و در صورت مشاهده علائم، به پزشک مراجعه کنید.

این بیماری ها می توانند شامل موارد زیر باشند:

    اختلالات تنفسی
    سوزش معده
    بیماری های گوش
    درد فک و گردن
    درد عضلات پشت و شکم
    اسهال
    یبوست
    بیماری های روانی مانند افسردگی و اضطراب
    کم کاری و پرکاری تیروئید
    اختلالات غده هیپوفیز
    اختلالات هورمون های جنسی

به علاوه، در صورتی که شکم شما نفخ دارد، این می تواند باعث ایجاد التهاب حنجره و یا زخم تماس در تارهای صوتی شود. بنابراین، برای کاهش این علائم، ممکن است بخشی از روزانه خود را با رعایت موارد زیر تغییر دهید:

در صورت امکان، سعی کنید غذای خود را در حجم کمتر و به صورت بیشتر تقسیم کنید. این کار به کاهش حجم هوایی که در معده شما قرار می گیرد کمک می کند.

بهتر است سه ساعت قبل از خواب چیزی نخورید. این کار باعث می شود که دستگاه گوارش شما بهتر بتواند صفحه خود را خالی کند و فرصت کافی برای هضم غذا داشته باشد.

سر خود را به هنگام خواب ۲۵ – ۱۵ سانتیمتر بالاتر از بدن قرار دهید. این کار باعث می شود که جریان اسید در راستای عقب معده به سمت بالا محدود شود.

پس از غذا خوردن، بهتر است فوراً بخوابید و دراز کش نکنید. این کار باعث می شود که فشار در معده کمتر شود و جریان اسید به سمت بالا کاهش یابد.

از مصرف دخانیات (سیگار و تنباکو) پرهیز کنید. دخانیات باعث تحریک دستگاه گوارش و تولید اسید معده می شوند.

بهتر است کمتر چربی بخورید و بیشتر از غذاهای پروتئینی استفاده کنید. این کار باعث می شود که هضم غذا آسان تر شود و نفخ شکم کمتر شود.

از مصرف موادی همچون قهوه، شکلات، آب میوه های اسیدی که موجب سوزش معده می شوند پرهیز کنید.

فشارهای روانی خود را کاهش دهید. استرس و اضطراب باعث تحریک دستگاه گوارش می شوند.

لباس های راحتی بپوشید که تنگ نباشند. لباس های تنگ مانع جریان خوب خون در بدن می شوند و باعث نفخ شکم می شوند.

تا این قسمت مقاله، به معرفی راه های مراقبت از صدا و آسیب های حنجره پرداختیم. در ادامه، راهکار هایی برای تقویت صدا ارائه خواهیم کرد که برای افرادی که قصد خوانندگی حرفه ای را دارند مفید واقع خواهد شد.

تمرین ها تقویت و مراقبت از صدا

برای این که بتوانید صدای خود را تقویت کنید، چند راهکار مختلف وجود دارد که برخی از موثرترین آن ها در ادامه ذکر خواهد شد:

۱ – تنفس دیافراگمی

با شل کردن فک پایینی شروع کنید. سپس از طریق دهان نفس کوتاه و سریع بگیرید آهسته سرعت آن این کار را افزایش دهید. حتماً اطمینان حاصل کنید که تنفس شما، تنفس دیافراگمی است. این تمرین باعث تقویت عضلات زیر فک، گلو و شکم می شود.

۲ – تمرین جویدن آدامس

در این تمرین باید وانمود کنید که به صورت اغراق آمیز آدامس می جوید. برای این کار می توانید از دست خود کمک بگیرید. این تمرین می تواند در تقویت عضلات چانه و شقیقه موثر باشد.

۳ – تمرین باز و بسته کردن دهان با فشار زیاد

برای انجام این تمرین، چانه خود را به سینه بچسبانید و بعد دهانتان را باز و بسته کنید. به طوری که برای این کار، نیاز باشد سر شما حرکت کند. این تمرین نیز تاثیری مشابه تمرین قبلی دارد با این تفاوت که به جای فشار دست از فشار وزن سر روی چانه کمک می گیرید.

۴– بازدم طولانی و ادای برخی حروف

هنگام بازدهم سعی کنید حروفی مثل آ، او، ای، هی را ادا کنید. به مرور، بازدهم خود را طولانی تر کنید تا بتوانید تارهای صوتی خود را تقویت نمایید.

۵ – ادای حروف نوک زبانی

این تمرین بیش تر به صداسازی در آواز مربوط است و با ادای حروفی مثل ر، م، ن، و، ل و د می توانید علاوه بر تقویت حنجره و تارهای صوتی، در ادای صحیح کلمات نیز مهارت بیش تری پیدا کنید.

نکات حرفه ای مراقبت از صدا و آسیب های حنجره برای وکالیست ها

رعایت نکاتی که در ادامه می آید، می تواند به حرفه ای تر شدن تمرینات آوازی شما به عنوان یک خواننده یا وکالیست کمک کند.

1–گرم کردن صدا

آواز خواندن شامل درگیر شدن بسیاری از عضلات و ماهیچه های شماست و مثل هر فعالیت ورزشی دیگری نیاز به گرم کردن و سرد کردن دارد و در غیر این صورت، ممکن است ماهیچه های شما به مرور زمان دچار آسیب شوند. پس یکی از مهم ترین نکات مراقبت از صدا و آسیب های حنجره در آواز، گرم کردن صداست.

گرم کردن برای مراقبت از صدا و آسیب های حنجره می تواند با انجام فعالیت های زیر صورت گیرد:

    بیرون آوردن زبان تا حد امکان
    ادای حرف آ با صدای موسیقی
    حرکت دادن زبان به حالت تحریر

برای سرد کردن صدا پس از تمرین نیز می توانید خمیازه بکشید یا نت های پایین رونده را بخوانید. این امر موجب می شود عضله ها و ماهیچه های حنجره شما منقبض شوند.

۲ – استراحت برای مراقبت از صدا و آسیب های حنجره

همان طور که گفته شد، آواز خواندن نیازمند فعالیت ماهیچه ها و عضلات شماست و این عضلات نیز مثل سایر ارگان ها نیاز به استراحت خواهند داشت. تمرین خیلی فشرده می تواند موجب اختلال و آسیب حنجره شود و ممکن است تارهای صوتی نیز در اثر فشار آوردن زیاد به حنجره آسیب ببینند.

روزه سکوت، یکی از بهترین روش های استراحت دادن به حنجره است و متخصصان پیشنهاد می کنند در طول این مدت حتی از زمزمه کردن نیز پرهیز کنید.

۳– توجه به هر گونه درد در حنجره

در صورتی که هر گونه درد یا فشار زیاد در ناحیه حنجره خود احساس کردید، احتمالا به معنی ادای اشتباه آواز است. حین آواز خواندن نباید هیچ گونه دردی به حنجره شما وارد شود.
۴– حرفه ای تمرین کنید.

سعی کنید تمام تمرینات شما طبق قواعد و اصول درست و صحیح باشد که استاد آواز شما توصیه کرده است. تمرینات نادرست و غیر اصولی، تنها موجب آسیب حنجره می شوند و به هیچ عنوان پیشرفتی در پی نخواهند داشت.

اساتید آموزش آواز در آموزشگاه موسیقی فردوس با ارائه آموزش های درست و اصولی و ارائه نکات تمرینی، می توانند به شما کمک کنند که با حداکثر سرعت و بدون هیچ نگرانی از بابت آسیب های حنجره، در مسیر حرفه ای شدن حرکت کنید.

برای اطلاع از شرایط کلاس آموزش آواز در آموزشگاه موسیقی فردوس می توانید با شماره های ۰۲۱۲۲۰۱۱۵۴۷ و ۰۹۱۲۲۰۱۷۰۰۵ تماس بگیرید و یا به صورت حضوری به آدرس زعفرانیه، خیابان مقدس اردبیلی، نبش خیابان ب، پلاک ۱۴۷ مراجعه نمایید.
۵ – تنفس دیافراگمی را جدی بگیرید.

تنفس دیافراگمی، یکی از مهم ترین نکات حین تمرین و اجراست. درباره تنفس دیافراگمی به عنوان یکی از موثرترین نکات مراقبت از صدا و آسیب های حنجره، در مقاله ای دیگر توضیحات کامل و جامعی ارائه شده است که می توانید آن را در سایت مطالعه نمایید.

جمع بندی

در این مطلب، به توضیحات کامل و جامعی درباره نحوه رعایت بهداشت صوتی، روش های پیشگیری از اختلالات حنجره، تمرینات تقویت صدا و صداسازی و به طور کلی به نحوه مراقبت از صدا و آسیب های حنجره پرداختیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شود.

موسیقی درمانی و کاربرد آن در درمان بیماری

موسیقی درمانی و کاربرد آن در درمان بیماری

در این مقاله ی کوتاه، به این سوال در مورد موسیقی درمانی پاسخ می‌دهیم که موسیقی در چه زمینه هایی می‌تواند موثر باشد و در واقع، کارکرد های آن چیست؟ آموزش آواز سنتی در غرب تهران این که برای کار در زمینه ی موسیقی درمانی باید به چه مهارت هایی مسلط بود؟

تعریف موسیقی درمانی

“موسیقی درمانی، حرفه ای مرتبط با سلامت بدن است که در آن از موسیقی به عنوان عنصر درمان، برای رسیدن به اهداف مرتبط با رشد، اهداف انطباقی و توانبخشی در زمینه های گفتاری، شناختی (مرتبط با مغز)، حسی و حرکتی و بُعد روانشناسی رفتار های افراد، همراه با تنوع گسترده ای از تشخیصات نورولوژیکی (اعصابی)، روانشناسی، فیزیکی و پزشکی استفاده می‌شود. “

یک موسیقی درمانگر، از واسطه ها و وسایل موسیقایی در جهت درمان استفاده می‌نماید به طوری که به اهداف عملکردی در رابطه با بیمار مورد نظر دست پیدا کند. طبق کتاب راهنمای موسیقی بر اساس آمار سال ۲۰۱۶، بیش از ۶۰۰۰ موسیقی درمان، که تأییدیه ی کار موسیقی درمانی خود را از ایالات متحده ی آمریکا اخذ کرده اند، کلاس سلفژ در اصفهان در سراسر جهان مشغول به کار هستند و به گستره ی وسیعی از بیماران شامل بزرگسالان درگیر با نوعی ناتوانی و همچنین کودکان، که از مشکلات جسمانی و یا روانی رنج می‌برند، بیمارانی که از انواع مختلف بیماری های لاعلاج رنج می‌برند و افراد دارای اختلالات اعصابی و حسی و تکلمی خدمت رسانی می‌کنند.

کارکرد های موسیقی درمانی

در مورد کارکرد های موسیقی درمانی و در واقع، کارکرد موسیقی در درمان بیماری ها، می‌توان به سه عنصر اصلی اشاره کرد: منطقِ درمانی، منطقِ علمی و خلاقیت و مهارت موسیقایی. در ابتدا، برای استفاده از موسیقی در درمان، باید توجه کرد که وسایل و واسطه های موسیقی باید از نظر درمانی قابل قبول باشند. ضروری است که هر موسیقی درمانگر، به مهارت های مشاوره ی فردی و گروهی، طرحِ درمانی و انتخاب وسایل و واسط های موسیقی بر مبنای اهداف مورد نظر، آموزش دیده باشد. آموزش خوانندگی در اصفهان نکته ی بعدی این که، برای استفاده از موسیقی به عنوان یک ابزار درمانی، هر موسیقی درمانگر باید به پایه ی علمی تاثیرات موسیقی بر تغییرات عملکردی، در افرادی که سابقه ی کار با موسیقی را ندارند، آگاه باشد.

منابع درسی که در دانشگاه ها در مورد رشته ی موسیقی درمانی ارائه می‌شود، با هم تفاوت های قابل توجهی دارند؛ اما موسیقی درمان ها باید با ساختمان بدنی، روان شناسی، علوم اعصاب، فیزیولوژی و بیلوژی (علوم زیستی) آشنا باشند و حتی در بعضی از دانشگاه ها باید دروس اصلی مربوط به این مباحث را بگذرانند. نکته ی آخر هم که لازم است اشاره شود اینکه، موسیقیِ استفاده شده در درمان، باید از سمت یک فرد حرفه ای و آموزش دیده، که فهم بالایی از تئوری موسیقی، تاریخ و عملکرد آن را دارد، ارائه شود. بنابراین، پیش زمینه ی یک موسیقی درمانگر می‌تواند شامل آموزش گسترده در حیطه ی موسیقی، در بر دارنده ی تخصص در صوت شناسی، گیتار و پیانو باشد.

فرآیند موسیقی درمانی توسط موسیقی درمانگر ها

اگر مایلید بدانید موسیقی درمانگر ها معمولا چه فرآیندی را طی می‌کنند تا بهبود برای بیمار حاصل شود، این متن را در مورد مقدمات کار موسیقی درمانی توسط موسیقی درمانگر ها مطالعه کنید.

معمولا درمانگر های موسیقی با گروهی از افراد حرفه ای، شامل پزشکان، پرستاران، مدد کاران اجتماعی، درمانگران متخصص، ارتوپد ها و پزشکان متخصص در زمینه ی گفتار درمانی کار می‌کنند. موسیقی درمانگر ها، برای شروع کارشان برگه ای ارجاعی (از سمت یک دکتر) دریافت می‌کنند که بر اساس آن موظف به برآورد کامل اطلاعات بیمار و سپس طراحی یک برنامه ی درمانی، که شامل اهداف نهایی، همچنین مستند سازی پیشرفت درمان بیمار در حین موسیقی درمانی، ارزیابی فرآیند برای به نتیجه رسیدن و در نهایت، یک برنامه ی پایانی برای بیمار است، می‌باشند.

برگه ی ارجاعی، معمولا توسط یک پزشک در مراکز درمانی، صادر می‌شود؛ البته در تعدادی از موارد نیز از سمت یک روانشناس، موسیقی درمانگر، یک معلم، والدین، مدد کاران اجتماعی و یا حتی از طرف خود بیمار ممکن است باشد.

به محض این که برگه ی ارجاعی توسط موسیقی درمانگر دریافت شود، درمانگر باید برآوردی از مشکلات، قوت ها و نیاز های بیمار انجام دهد که شامل اطلاعاتی در مورد سابقه ی پزشکی بیمار، توانایی های اجتماعی و شناختی وی، توانایی های جسمانی، تحصیلات، شرایط روحی و احساسی فرد، خانواده و مهارت های ارتباطی بیمار می‌باشد. این برآورد که توسط موسیقی درمانگر انجام می‌شود، در واقع ماهیتی غیر موسیقایی دارد و به موسیقی مرتبط نیست و برای تشخیص این که آیا بیمار برای انجام موسیقی درمانی مناسب است یا نه، طراحی شده و به کار می‌رود. همچنین به درمانگر کمک می‌کند تا بر طبق نیاز ها و شرایط بیمار، به انتخاب واسطه ها و وسایل موسیقی بپردازد.

وقتی برآورد مورد نظر، برای شناخت نقاط قوت و ضعف بیمار تکمیل شد، یک برنامه ریزی درمانی ایجاد می‌شود. این برنامه ی درمانی، مشخص کننده ی اهدافی است که در روند درمان باید به آن ها دست پیدا کرد. منظور از هدف در اینجا دو مفهوم است: یکی بیان کننده ی محدوده یا منطقه ای که نیاز است بهبود پیدا کند (برای مثال بهبود در توانایی حرکتی فرد) و دیگر، بیان کننده ی پارامتر های ویژه ی مربوط به رفتار، که لازم است بیمار نهایتا به آن ها دست پیدا کند و معیار و مقدمات آن رفتار و همچنین تاریخی که دستیابی به این هدف میسر خواهدبود، می‌باشد.

موسیقی درمانگر و روند درمان بیماران

فرآیند مستند سازی در حین درمان توسط موسیقی درمانگر، فرآیندی بسیار ضروری است؛ ضرورت این فرآیند نه فقط به خاطر کنترل کیفیت، مقرون به صرفه بودن از نظر مالی و بازدهی درمان است، بلکه به عنوان وسیله ای برای برقراری ارتباط با دیگر اعضای گروه درمان و مسائل مربوط به بیمه است. نحوه ی این مستند سازی بسته به نوع تجهیزاتی که درمانگر استفاده می‌کند، بسیار با هم متفاوت است.

سرانجام، وقتی که بیمار به اهدافی که درمانگر برای وی در نظر گرفته بود می‌رسد و نزدیک به زمان مرخص شدن است، موسیقی درمانگر باید یک ارزیابی درمان نهایی را انجام دهد و مستند سازی کند. این ارزیابی، شامل مروری بر کل فرآیند موسیقی درمانی است به طوری که در بر دارنده ی اهداف اولیه و نتایج و بهبود های نهایی باشد.

موسیقی کلاسیک چیست؟

موسیقی کلاسیک چیست؟



اگر علاقه مند به دنیای هنر مخصوصاً هنر موسیقی باشید و این هنر را دنبال کرده باشید، قطعاً سبکی از موسیقی به نام ” موسیقی کلاسیک ” به گوشتان خورده است. کلاس آموزش آواز سنتی در تهران سبک کلاسیک در موسیقی را میتوان یکی از پرآوازه ترین و اصیل ترین سبک های موسیقی در تاریخ جهان دانست چرا که این سبک از سال ۱۰۰۰ میلادی وجود داشته و مورد استفاده ی عموم قرار میگرفته است.

این سبک در طول تاریخ طرفداران و مخاطبان زیادی داشته و همچنان نیز دارای محبوبیت ویژه ای نزد علاقه مندان میباشد. در ادامه ی این مقاله قصد داریم بیشتر با این سبک از موسیقی آشنا شویم و با تمام بخش های آن از جمله تاریخچه، ویژگی ها، انواع و…
 
موسیقی کلاسیک

اگر بخواهیم یک تعریف کلّی از این سبک ارائه دهیم، میتوان گفت که ” موسیقی کلاسیک سبکی در موسیقی است که کاملاً دقیق و از روی نُت اجرا میشود “. آموزش آواز آنلاین دقیق بودن در تعریف بیان شده به این معناست که نوازندگان و خوانندگان این سبک نمیتوانند قطعه ی کلاسیک ساخته شده را در گام دیگری اجرا کنند و یا مترونوم آن را تغییر دهند؛ در نتیجه در این سبک باید همه چیز همانطور که آهنگساز ساخته است پیش برود.

تنها تفاوت اصلی و بنیادی این سبک با سبک های دیگر موسیقی، همین دقیق بودن آن است و باقی مسائل نیز تا حدودی مربوط به سلیقه ی افراد میباشد و اینکه آیا روحیات آنها با ویژگی های موسیقی کلاسیک همخوانی دارد یا خیر.

 
تاریخچه موسیقی کلاسیک
 

همانطور که گفته شد، موسیقی کلاسیک جزء قدیمی ترین و اصیل ترین سبک های موسیقی در جهان به شمار میرود به طوری که قدمت آن به سال ۱۰۰۰ میلادی بازمیگردد؛ البته گفتنی است که برخی معتقدند قدمت این سبک به قبل از قرن ۱ میلادی بازمیگردد و قدمت بیشتری را دارا میباشد.

موسیقی کلاسیک از قرن ۱ تا به امروز زنده مانده و مردم علاقه مند از سراسر دنیا از این موسیقی استفاده میکنند و آن را فرا میگیرند؛ طبعاً با گذشت زمان، این سبک از موسیقی نیز دچار تغییراتی شده که در ادامه به سیر و تحوّل این سبک در طول تاریخ خواهیم پرداخت.
برای یادگیری دوره های آموزش سنتور در اصفهان کلیک کنید.
 
دوره های موسیقی کلاسیک
 

موسیقی کلاسیک را با توجه به تغییر و تحول و سیر زمانی، میتوان به چهار دوره ی اصلی باروک، کلاسیک، رمانتیک و مدرن تقسیم بندی کرد.

    دوره ی باروک: کلمه ی باروک به معنای آرایش عجیب و غریب میباشد ولی در موسیقی، معنیِ ماهرانه ساختن را میدهد. این دوره از ۱۶ میلادی شروع و تا قرن ۱۸ میلادی ادامه یافته است و از موزیسین های برجسته ی این دوره، میتوان به ” یوهان سباستیان باخ ” و ” آنتونیو ویوالدی ” اشاره کرد.
    دوره ی کلاسیک: بر خلاف دوره ی باروک و در این دوره، موسیقی بیشتر سمت سادگی در عین زیبایی رفت و شعار اصلی آن ” هنر برای هنر ” بود. این دوره از سال ۱۷۳۰ تا ۱۸۲۰ میلادی رواج داشت و از جمله موزیسین های مشهور آن دوره ” موتسارت ” و ” بتهوون ” بودند.
    دوره ی رمانتیک: این دوره از سال ۱۸۲۰ تا ۱۹۱۰ میلادی را در بر میگیرد. احساسات نقطه قابل لمس در این دوره میباشد و موزیسین هایی مانند ” فردریک شوپن ” و ” چایکوفسکی ” در این دوره میزیستند.
    دوره ی مدرن: این دوره را مدرنیسم نیز مینامند و همانطور که از نام آن مشخص است، تلاش این دوره برای نوگرایی موسیقی بوده است. این دوره از سال ۱۹۱۰ تا ۱۹۷۰ را شامل میشود و ” آرنولد شونبرگ ” و ” پل هیندمیت ” از موزیسین های مشهور این دوره بودند.

البته قابل ذکر است که دوره های دیگری مانند دوره ی رنُسانس، دوره ی قرون وسطی و دوره ی معاصر نیز وجود دارد امّا بخش های مهم و اصلی این سبک، چهار دوره ی مذکور میباشد.

 
موسیقی کلاسیک در ایران

موسیقی کلاسیک ایرانی در واقع همان موسیقی اصیل ایرانی و یا موسیقی سنّتی ایرانی میباشد که از گذشته با ایران بوده و امروزه نیز در حال فعالیت میباشد. موسیقی اصیل ایرانی در طول تاریخ موزیسین های بزرگی را دارا بوده و حاوی منبع عظیمی از موسیقی های فاخر میباشد.

موسیقی اصیل ایرانی شامل دستگاه ها، نغمه ها، آوازها و بخش های مختلف دیگری میباشد که در این مقاله نمیگنجد و در مقاله ی ردیف در موسیقی ایرانی به بخشی از موسیقی کلاسیک ایران اشاره شده و به زودی مقالات جامع دیگری نیز درباره ی موسیقی کهن ایران زمین منتشر خواهد شد.

 
نکات پایانی

    سازبندی در موسیقی کلاسیک بسیار گسترده و عظیم میباشد به طوری که امروزه حدود ۷۵ ساز زهی، ۸ ساز کوبه ای و ۳۰ ساز بادی را در خود جای داده است.
    نکته ای که باید در نظر داشت این است که موسیقی کلاسیک با دوره ی تاریخی کلاسیک تفاوت دارد و این دو هریک مبحث جداگانه ای میباشد.

چه کسی اولین کنسرت ایران را اجرا کرد؟

چه کسی اولین کنسرت ایران را اجرا کرد؟

 

درست است که غربی‌ها در برپایی کنسرت در ایران نقش بسزایی داشتند، اما «انجمن اخوت» نیز در برگزاری کنسرت نقش مهمی ایفا کرد. کلاس آموزش آواز سنتی در تهران این در حالی است که تحولات همزمان با جنبش مشروطه، احزاب وقت را در برگزاری کنسرت‌های عمومی ترغیب می‌کرد.

یکم بهمن ماه سالروز درگذشت عارف قزوینی است؛ شاعر، موسیقیدان و تصنیف‌ساز ایرانی دوران قاجار و پهلوی که به خاطر سرودن تصنیف‌ها و غزل‌های سیاسی، میهنی و عاشقانه‌اش شناخته می‌شود.

از مهم‌ترین شعر‌ها و تصنیف‌هایی که عارف همزمان با تحولات دوره مشروطه و جنگ جهانی اول سروده است، می‌توان به از «خون جوانان وطن لاله دمیده» و «گریه کن» پس از مرگ کلنل محمد تقی‌خان پسیان اشاره کرد.

عارف و ساخت نخستین تصنیف در ۱۸ سالگی

عارف قزوینی نخستین تصنیفش را در ۱۸ سالگی ساخت. او تصنیف‌های وطنی ـ سیاسی یا عاشقانه می‌ساخته و در هر دو زمینه نیز بی‌باک و سنت‌شکن بوده است. چون بیشتر تصنیف‌های عارف درباره اوضاع زمانه بودند، تأثیر بسزایی در مجامع آن روز داشتند.

عارف از نخستین کسانی است که در ایران کنسرت برگزار کرد و به جنبه غیر مجلسی بودن و مردمی بودن آن تأکید داشت. آموزش خوانندگی در اصفهان کنسرت‌های او همیشه پر رونق و پرازدحام بود. عارف در مورد تصنیف و تصنیف‌سازی عقیده داشت که تصنیف نباید تحریر داشته باشد تا مردمی که صدا و تحریر ندارند بتوانند به راحتی از پس اجرای آن برآیند.

عبدالله دوامی نقل می‌کند که هنگام خواندن یکی از تصنیف‌های عارف تحریر داده‌است و عارف به حالت قهر با او درگیر شده که چرا تحریر می‌دهد. عارف در سراسر زندگی خود همیشه صراحت داشته و این دست کم در تصنیف‌های اجتماعی و سیاسی او به خوبی مشهود است. او بدون هراس آنچه را که فکر می‌کرد، درست است بر زبان می‌راند تا جایی که صراحت او گاه باعث رنجش دوستان و یارانش می‌شد.

نقش عارف در نخستین اجرای عمومی موسیقی در ایران

نخستین اجرای موسیقی عمومی در ایران در باغی نزدیک حومه شهر تهران که آن زمان «باغ بهجت‌آباد» نامیده می‌شد و به مناسبت تولد حضرت علی (ع) توسط «انجمن اخوت» به همت «درویش‌خان» و «عارف قزوینی» برپا شد.
برای یادگیری آموزش سنتور در اصفهان کلیک کنید.
ارکستر «انجمن اخوت» آغاز یک حرکت نوآورانه در موسیقی ایران بود؛ ترکیبی تازه از ساز‌های ایرانی و فرنگی که بعضی از آثار به فرم‌های غربی مثل «مارش» و «پولکا» نوشته می‌شدند.

اعضای ارکستر اولین کنسرت ایران چه کسانی بودند؟

رییس ارکستر، درویش‌خان بود و بهترین نوازندگان و خوانندگان زمانه در این اجرا‌ها شرکت داشتند:

نوازندگان سه‌تار: دکتر «مهدی منتظم‌الحکما» و «حسین هنگ‌آفرین» از شاگردان خاص میرزاعبدالله

نوازندگان پیانو: «مشیر همایون»، «غلامرضا سالارمعزز» و «یوسف فروتن»

نوازندگان تار: «ارفع‌الملک»، «یوسف‌خان صفایی»، «یحیی‌خان قوام‌الدوله‌ای»، «فخام الدوله»، «علینقی وزیری»، «اسماعیل قهرمانی»، «شکرالله» معروف به شکری و «حاج غلامرضا» معروف به گاوی

نوازندگان ویلن: «حسین اسماعیل‌زاده کمانچه‌کش»، «تقی دانشور» (اعلم السلطان)، «رکن‌الدین خان»، «حسام‌السلطنه» و «حشمت دفتر»

نوازندگان ضرب: «حاجی‌خان ضرب» و «رضاقلی‌خان» که رضاقلی‌خان گاهی آواز هم می‌خواند.

نوازندگان نی: «نایب اسدالله» معروف به نایب و «شاهیدی»

خوانندگان ارکستر: «ناصر سیف»، «میرزا حسین ساعت‌ساز» و «سیدحسین طاهر زاده»

تقویت حنجره برای آواز و خوانندگی

تقویت حنجره برای آواز و خوانندگی

چه در خوانندگان جوان و چه در خوانندگان باسابقه، حنجره و تقویت آن اهمیت بسیار زیادی دارد. بعضی از این افراد، مصرف خوراکی‌ها و دمنوش‌های طبیعی را مناسب‌تر می‌دانند. بعضی دیگر، تمرین مداوم را راهی برای تقویت حنجره و تارهای صوتی می‌دانند. در مقاله دورگه کردن صدا بیان کردیم که تارهای صوتی در حقیقت ساختار تارمانند ندارند. اما به اشتباه در میان افراد، واژه تارهای صوتی رواج دارد. همراه ما باشید تا تمامی راه‌های تقویت حنجره بررسی کنیم.

برای یادگیری آموزش سنتور در اصفهان به این لینک مراجعه کنید.

تقویت حنجره در طب سنتی

خواننده‌ها و گویندگان به حنجره‌شان به منزله یک دارایی و سرمایه نگاه می‌کنند. زیرا اگر سلامت حنجره آن‌ها مختل شود، ادامه مسیر برای آموزش خوانندگی سخت و دشوار خواهد شد. پس اهمیت بحث سلامت و تقویت حنجره در خوانندگان، گویندگان و قاریان قرآن، بسیار بسیار زیاد است.
آواز سنتی در تهران
    آویشن + انجیر خشک + شیر گرم

درست است که آویشن یک گیاه معطر است، اما برای تقویت حنجره فرد خواننده و مداح مناسب می‌باشد. چرا که تنگی نفس و سرفه خواننده‌ها با دمنوش گرم آویشن برطرف می‌شود. برونشیت، عفونت ریه، سرماخوردگی و آنفولانزا با مصرف مداوم دمنوش آویشن، درمان خواهد شد.

خواننده‌هایی که به دیابت مبتلا هستند، می‌توانند برای کاهش احتمال ابتلا به عفونت‌های قارچی در حنجره‌شان، از آویشن مصرف کنند. مصرف آویشن گرم، باکتری‌ها و قارچ‌های گلوی این دست از خوانندگان را به شدت کاهش می‌دهد. همچنین، لوزه‌ها و حنجره افرادی که مستعد رشد آفت می‌باشند، با غرغره کردن آویشن، روند درمان بهتری دارند.

انجیر خشک بعنوان صاف‌کننده صدای شما مناسب است. اگر فکر می‌کنید که سرماخورده هستید یا گلوی شما دچار گرفتگی شده است، لازم است از انجیر خشک استفاده نمایید. دانه‌های داخل انجیر خشک زمانی که در شیر گرم خیسانده می‌شوند، حالت ژلاتینی خواهند داشت. به همین خاطر، تمام مواد مضر از گلوی شما پاکسازی می‌شوند.

شیر بعنوان یک مایع مفید و مغذی در طب سنتی شناخته می‌شود. از خواص درمانی شیر می‌توان به تقویت حنجره افراد اشاره نمود. زمانی که شما شیر گرم مصرف می‌کنید، درون بدن خود احساس گرما خواهید داشت. منشا این احساس شما، افزایش خونرسانی به سایر اعضای بدن است. زمانی که به سلول‌های حنجره خونرسانی می‌شود، به طور عادی گستره صوتی صدای شما افزایش پیدا می‌کند.

    لعاب عناب

دانشمندان و متخصصان طب سنتی در گذشته برای درمان سرفه از لعاب عناب استفاده می‌کردند. فوائد عناب این است که حالت سفتی ماده‌های غلیظ داخل بدن را به صورت نرم در خواهند آورد و در نهایت، مواد نرم شده را دفع می‌کند. علاوه براین، مواد رقیق داخل صفرا که باعث سوزش در بدن می‌شوند، با لعاب عناب قرمز و تازه دفع خواهند شد.

دانشمندان طب سنتی بر این باور هستند که لعاب عناب برای رفع خشونت سینه افراد، معجون مقوی و  مناسبی است. پس ار مصرف لعاب عناب، احساس خنکی خواهید داشت. به صورتی که سوزشی در گلوی خود، دیگر احساس نخواهید کرد.

مویز، انجیر، خرما و عناب جزو چهار میوه‌ای هستند که بعنوان پاکساز ریه، گلو و سینه شناخته می‌شوند.

    پرتقال و لیموترش بنوشید

میوه‌هایی که ویتامین C دارند، برای تقویت حنجره و گلوی فرد خواننده و گوینده مناسب می‌باشند. چرا که پس از مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C، تارهای صوتی یا همان حنجره فرد حالت نرم پیدا می‌کند.

اگر احساس می‌کنید که تارهای صوتی شما ورم دارند، پرتقال یا لیموترش مصرف کنید. البته ترکیب نشاسته و آب گرم برای رفع ناراحتی حنجره و تنگی نفس، مفید است. نشاسته ذرت، درد گلو را کاهش می‌دهد.

    بِه‌دانه مصرف کنید

خوانندگان همواره از اثرات سوء گرفتگی گلوی خودشان احساس ترس و رنج دارند. اگر این اتفاق برای شما پیش آمده است، نگران نباشید. بِه‌دانه تازه تهیه کنید و دانه‌های تازه آن را در دهان خود بگذارید. منتظر باشید تا لعاب دانه‌های بِه، تمام حنجره را خیس کند. پس از حداکثر 2 ساعت، دانه‌های بِه را از دهان خود خارج کنید.

    تخم کرفس تهیه کنید

مقادیر بسیار زیادی منگنز در تخم‌های کرفس وجود دارد. تخم کرفس برای افزایش آنتی اکسیدان‌های ناحیه گلو، مفید و سودمند می‌باشد. از طرفی، تخم کرفس برای تسکین اسپاسم ماهیچه‌های حنجره مناسب است. به طور قطع نمی‌توان بیان کرد که تخم کرفس تا چه حد می‌تواند مانع از اسپاسم ماهیچه‌های حنجره شود، اما مصرف مداوم آن، برای جلوگیری از این حالت نابه‌هنجار اثربخش است.

همچنین، تخم کرفس خواص زیادی برای از بین بردن میکروب‌های حنجره دارد. مصرف تخم کرفس در ماه‌های پاییز و زمستان برای جلوگیری از آسیب رسیدن به حنجره، بسیار مفید خواهد بود.
آموزش آواز سنتی در تهران
    معجون عسل و آبلیمو میل کنید

خواننده‌ها و گویندگان باید بیشتر از هر موضوع دیگری، به سلامت حنجره خود اهمیت بدهند. چرا که آن‌ها به طور دائم از حنجره خود استفاده می‌کنند. به همین خاطر، بهتر است به دنبال یک معجون طبیعی و دست ساز در محیط خانه و آشپزخانه خود باشید. معجون عسل و آبلیمو همان نوشیدنی خاص است که می‌توانید سلامت حنجره خود را با آن تضمین کنید.

تقویت حنجره برای آواز و خوانندگی

    اگر می‌خواهید خواننده خوش‌صدایی باشید، نباید در استفاده از غذاهای تند، زیاده‌روی کنید. زیرا غذاهای تند می‌توانند سبب ایجاد سوزش در ناحیه حنجره شما شوند. به همین دلیل، به هنگام خوانندگی این احساس را دارید که چیزی انتهای حنجره شما را سوراخ کرده است. غیر از این، ترشح اسید معده می‌تواند تمامی اعضای دستگاه گوارش شما را به خطر بیاندازد. پس بهتر است در مصرف غذاهای تند و پُرادویه زیاده‌روی نکنید.
    دئودورانت‌ها و ادوپروفیوم‌های مشهور را تمامی افراد دوست دارند. حتی خوانندگان نیز برای افزایش جذابیت استایل خود، از ادوپروفیوم‌های مختلف استفاده می‌کنند. دقت داشته باشید که مصرف دئودورانت برای برخی از خوانندگان، عوارض بسیاری دارد. این عوارض حتی می‌تواند شهرت آن‌ها را بگیرد! دلیل پرهیز از مصرف دئودورانت‌های پر از زرق و برق و لوکس این است که مواد شیمیایی داخل آن‌ها، سبب آسیب رسیدن به ساختار حنجره می‌شود. از طرفی، چون رایحه‌های خوش‌بو جزء جدایی ناپذیر یک استایل مردانه جذاب به شمار می‌رود، بهتر است از عطر و ادکلن‌های مردانه کلاسیک استفاده کنید. زیرا عطرهای کلاسیک دارای عناصر مضر کمتری هستند.

برای تقویت حنجره و تارهای صوتی برای خوانندگی چه بخوریم؟

    بایدها و نبایدهای رژیم غذایی به شما کمک می‌کنند تا راحت‌تر بتوانید به حفاظت از حنجره خود بپردازید. برای مثال، یک خواننده مشهور به خوبی می‌داند که نباید از هر نوع مواد مخدر برای دورگه کردن یا کلفت کردن صدای خود استفاده کند. این درحالی است که تمرین فراوان برای خوانندگی، بهترین راه‌حل برای تقویت حنجره و تارهای صوتی است.  
    در کل، از مصرف نوشیدنی‌های خیلی داغ و یا کاملا داغ پرهیز نمایید. نوشیدنی‌های داغ می‌توانند باعث تورم بیش از حد ماهیچه‌های حنجره فرد خواننده شوند. به طورتی که امکان برگشت حنجره متورم به حالت اول، غیر ممکن خواهد بود. اگر حنجره برای شما ارزشمند است، به نوشیدن هیچ کدام از نوشیدنی‌های داغ فکر نکنید!
    البته صبر کنید. نوشیدنی‌های خیلی سرد نیز می‌توانند حالت نرمال و عادی ماهیچه‌های حنجره را تغییر بدهند. حتی اگر احساس تشنگی دارید، از نوشیدن آب یخ تگری خودداری نمایید. شما یک خواننده خوش‌صدا هستید که رژیم غذایی سالمی را در پیش گرفته‌ اید.
    غذاهای روغنی می‌توانند مقدار خلط داخل حنجره و مجاری نای و مری شما را افزایش بدهند. به همین دلیل، پس از مصرف طولانی مدت غذاهای فست فودی و لبریز از روغن‌های خوراکی، احساس می‌کنید که تن صدای شما دیگر مثل قبل نیست. در حقیقت، این احساس شما واقعی است. چرا که مواد شیمیایی موجود در ترکیبات روغن داغ می‌توانند زمینه ساز ابتلا به بیماری سرطان حنجره شوند. مسلما شما دوست ندارید که با انتخاب اشتباه مواد غذایی، در دام سرطان حنجره بیافتید!
    از ترشیجات زیاد مصرف نکنید. ترشی گورجه‌ای و ترشی سرکه‌ای، وضعیت حنجره شما را به مراتب خراب‌تر می‌کنند. به جای آن، سعی کنید از میوه‌ها و سبزیجات طبیعی استفاده کنید. میوه‌ها و سبزیجات طبیعی هیچ تاثیر منفی بر روی حنجره یا تارهای صوتی شما ندارند.
    تقریبا نمی‌توان گفت که دقیقا کدام یک از غذاها و خوراکی‌ها برای شما حساسیت‌زا هستند. اما به طور قطع می‌توان اذعان کرد که مصرف غذاهای حساسیت‌زا سبب التهاب، خارش و تورم حنجره شما می‌شوند. مطمئنا شما با این حالت نمی‌توانید همانند قبل تمرین کنید و آواز بخوانید. اگر خودتان می‌دانید که به کدام یک از غذاها حساس هستید، از میل کردن و نوشیدن آن‌ها اکیدا پرهیز نمایید.

تقویت حنجره برای خوانندگی

خواننده‌های حرفه‌ای زمان زیادی را برای تمرین آواز سپری می‌کنند. این افراد باید به دنبال راهی برای افزایش رطوبت محیط حنجره خود باشند. چرا که با باز شدن دهان، هوای تازه به طور مرتب در حنجره آن‌ها جریان دارد. این امر ممکن است سرعت خشک شدن رطوبت حنجره خوانندگان را افزایش بدهد. برای اینکه به طور دائم، حنجره خود را هیدراته نگهدارید، لازم است تا آب بنوشید. دفعات نوشیدن آب نباید به قدری زیاد باشد که شما اذیت شوید. روزی 3 الی 4 لیوان آب را از دست ندهید. مصرف آب ولرم یا آب با دمای معتدل، می‌تواند حنجره شما را از خشکی موقت نجات دهد.

البته هیدراته نگهداشتن بدن برای سلامت کل اعضا و دستگاه گوارش شما مفید خواهد بود. زمانی که بدن شما به طور کامل هیدراته است، هیچ نگرانی از بابت گرما و حرارت بالای آب و هوا نخواهید داشت. چرا که تامین آب مورد نیاز بدن برای خنک نگهداشتن بدن در دماهای بالا موثر است. پس هیدارته نگهداشتن بدن‌تان را برای خوانندگی دست کم نگیرید!

تقویت حنجره برای گویندگی

افراد گوینده همانند کسانی که به خوانندگی عشق می‌ورزند، نسبت به سلامت حنجره‌شان حساسیت زیادی دارند. این دسته از افراد بهتر از افراد عادی می‌دانند که صاف کردن گلو قبل از خواندن و گویندگی، وضع گلوی آن‌ها را بدتر می‌کند. چرا که این کار بیشتر سبب خشن شدن و کلفت شدن صدای آن‌ها می‌شود. هیچ چیز بهتر از استفاده از خوراکی‌های طبیعی و آب ولرم برای تقویت حنجره نیست. اما برخی معتقدند که قرص حنجره هم می‌تواند گستره صوتی صدای فرد گوینده افزایش بدهد. دقت کنید که هنوز هیچ سند و مدرکی برای پذیرفتن یا رد کردن استفاده از قرص‌های خوانندگی وجود ندارد. اما برخی از این قرص‌ها حاوی روتارین می‌باشند. قرص‌هایی که با روتارین تولید شده اند، برای درمان گرفتگی صدا و قفسه سینه موثر می‌باشند. تا هم اکنون، عوارض خاصی برای استفاده از قرص خوانندگی یافت نشده است. اما این دلیلی برای زیاده روی در تعداد و دفعات قرص خوانندگی نیست. طبق دستور پزشک خود می‌توانید از این تقویت کننده استفاده کنید.

پودر روتارین چیست؟

قرص‌هایی که حاوی روتارین هستند، برای نرم کردن قفسه سینه و رفع صدای خشن افراد مناسب می‌باشند. در واقع پودر روتارین، خشک شده یک گیاه درمانی در طب سنتی است. اطبا از این گیاه برای بهبود تارهای صوتی، پاکسازی تارهای صوتی از وجود میکروب‌ها و ویروس‌های مخرب، باز شدن صدا و درمان تنگی نفس استفاده می‌کردند. گفتنی است که امروزه هم این پودر برای افراد خواننده و گوینده به منزله یک داروی تقویتی و طبیعی است. اگر احساس می‌کنید که تمام صدای شما در اجرا روی صحنه دیده نمی‌شود، پودر روتارین یا قرص خوانندگی حاوی روتارین تهیه کنید. البته به جای پودر روتارین نیز می‌توانید از قرص‌هایی که حاوی پودر روتارین هستند، مصرف نمایید.

مصرف روتارین به چه صورت است؟

پس از اینکه قرص‌ها یا بسته‌های حاوی روتارین را تهیه کردید، یک ساشه روتارین را باز کنید. سپس محتویات داخل ساشه روتارین را در آب گرم بریزید و  به طور کامل حل نمایید. پس از گذشت حداکثر 3 دقیقه از زمان حل شدن آن در آب گرم، محتویات داخل آن استکان را میل کنید. دقت داشته باشید که مصرف کردن یک‌جای استکان حاوی روتارین می‌تواند آسیب جدی به حنجره شما برساند.

توجه داشته باشید، زمانی که روتارین یا مکمل‌های روتارین را مصرف می‌کنید، می‌بایست از مصرف غذاهای سرخ کردنی و ترشیجات اجتناب نمایید.

برای خوش صدا بودن به انرژی زیادی دارید. به همین خاطر، لازم است تا غذای مقوی در طول زندگی‌تان مصرف کنید. افرادی که به آقای صدا معروف و مشهور هستند، هیچ گاه غذاهای کم انرژی را انتخاب نمی‌کنند. اگر فکر می‌کنید که غذاهای پرانرژی، تناسب اندام شما را دچار تغییرات ناخوشایندی می‌کنند، نگران نباشید. لیست غذاهای پرانرژی و کم کالری در انتظار شما هستند.

    گوشت و مرغ کننده

گوشت و مرغ جزو آن دسته از غذاهایی هستند که انرژی زیاد و کالری کمی دارند. گوشت و مرغ بدون چربی، برای افزایش سطح انرژی شما مناسب می‌باشند.

    سینه بوقلمون

گوشت بوقلمون دارای مقادیر فراوانی پروتئین است. ویتامین‌های B موجود در گوشت بوقلمون برای افزایش انرژی سطح بدن مفید می‌باشند.

    خیار

خیار جزو گیاهان کم کالری است که انرژی زیادی به بدن فرد مصرف کننده می‌رساند. علاوه براین، خیار برای افزایش آبرسانی به داخل حنجره بسیار توصیه می‌شود.

    اسفناج

اسفناج یک گیاه تند و تلخ نیست که نسبت به آن حساسیت داشته باشید. این گیاه انرژی زیادی دارد و فرد مصرف کننده، تناسب اندام خود را از دست نخواهد داد. حضور ویتامین‌های A،  C و K باعث شده است تا اسفناج در لیست غذاهای پرانرژی و کم کالری قرار بگیرد. احساس سیری طولانی مدت، پس از مصرف خوراکی‌ها و غذاهای تولید شده از اسفناج، سبب می‌شود تا شما افت انرژی نداشته باشید.

کلاس آموزش آواز سنتی در تهران

Top