آموزشگاه موسیقی در اصفهان     کلاس آموزش گیتار در اصفهان   گروه موسیقی در اصفهان

بیت باکس در موسیقی

بیت باکس در موسیقی
 

یکی از مهارت ها و توانایی هایی که امروزه بسیاری از افراد از جمله جوانان علاقه مند به موسیقی به سراغ یادگیری و انجام آن میروند، ضرب دهانی میباشد که با اصطلاح ” بیت باکس ” در ایران و جهان شناخته شده است. این مهارت در واقع صداها و نواهایی است که از حنجره ی انسان خارج میشود به طوری که تفاوت زیادی با خوانندگی و آواز خوانی دارد. کلاس آموزش آواز سنتی در تهران

در ادامه قصد داریم بیشتر در آموزشگاه موسیقی رادفر با این مقوله آشنا شویم و در رابطه با چیستی بیت باکس، تاریخچه، نحوه اجرای آن، کاربرد آن در موسیقی و حضور آن در ایران به طور کامل و جامع شناخت پیدا کنیم
 
بیت باکس چیست؟

احتمالا ویدئوهایی در فضای مجازی مشاهده کرده اید که در آن افرادی به کمک حنجره ی خود صداهایی خارج میکنند که گویی این صداها و نواهایی است که با کامپیوتر ساخته شده و بنظر میرسد که اجرای آن از توان انسان خارج میباشد. این نواها و صداهای بِیس دار به نام ” بیت باکس ” مشهور است که در خارج از ایران با نام ” B_box ” نیز شناخته شده میباشد.

در یک تعریف کامل و جامع، میتوان گفت بیت باکس مجموعه ای از ضرب بیانی و نواهای موزیکال است که تمام این ضرب ها و نواها به کمک حنجره، گلو و بینی انسان اجرا میگردد؛ به فردی این مهارت را اجرا میکند، اصطلاحاً ” بیت باکسِر ” گفته میشود. کلاس خوانندگی در اصفهان

تاریخچه و نحوه شکل گیری

پیدایش بیت باکس را میتوان مرتبط با شکل گیری موسیقی هیپ هاپ دانست چرا که از زمان تشکیل موسیقی هیپ هاپ که حدودا به سال ۱۹۷۰ میلادی بازمیگردد، بیت باکس نیز در کنار آن زاده شد و تا به امروز جزء عناصر اصلی این سبک به شمار میرود. در صورتی که شناختی با سبک هیپ هاپ و ورود آن به موسیقی ندارید، برای مطالعه بیشتر در رابطه با این سبک کلیک کنید.

امّا بیت باکس با گذشت زمان گسترده تر شد و زیرمجموعه ی هیپ هاپ باقی نماند؛ به طوری که امروزه نه تنها در تمامی سبک های موسیقی میتواند مورد استفاده قرار گیرد، بلکه خود نیز به عنوان یک توانایی موسیقایی مستقل در حال فعالیت است و مخاطبان زیادی را نیز به خود جذب کرده است.

نحوه اجرای بیت باکس

همانطور که گفته شد، اجرای بیت باکس با کمک حنجره، گلو و بینی شخص اجرا میشود. در این مهارت، بیت باکسِر ملزم است تا سه صدای Kick-Drum، صدای Hit-Hat و صدای Share-Drum را بتواند اجرا کند.

صدای Kick-Drum در واقع همانند بیان صدای b انگلیسی میباشد با این تفاوت که در این صدا، بیت باکسِر قدرت بیشتری در بیان آن استفاده کرده و لرزش لب های آن نیز افزایش میابد. بیان صدای Hit-Hat همانند گفتن تِس ” ts ” میباشد و بیت باکسِر با قراردادن دندانها روی هم، صدای Hit-Hat را اجرا میکند. و صدای سوم یا همان Share-Drum مانند بیان صدای p میباشد امّا با قدرت و رسای بالاتر.

بیت باکس در موسیقی

همانطور که گفته شد، بیت باکس همراه با موسیقی هیپ هاپ زاده شد و همواره در کنار این سبک حضور داشت. حتی امروزه نیز بخشی از این موسیقی آمریکایی میباشد.

امّا از سال ۲۰۰۰ میلادی این هنر موسیقایی، شکل مستقل تری به خود گرفت و فراتر از سبک هیپ هاپ حرکت کرد. امروزه این هنر و مهارت در تمامی سبک ها از جمله متال، رپ، پاپ و حتی موسیقی تلفیقی نیز میتوان به کار گرفت و از آن به عنوان یک ساز استفاده کرد.

بیت باکس در ایران

با اینکه نزدیک به ۴۰ سال از پیدایش این هنر موسیقایی میگذرد، امّا در ایران بسیار شناخته شده نیست و افراد کمی مشغول فعالیت در این حوزه هستند. در سبک های مختلف موسیقی در ایران نیز عموماً از بیت باکس استفاده نمیشود و تنها در موسیقی رپ فارسی ممکن است مشاهده و شنیده شود.

اما در چند سال گذشته با روی آمدن بیت باکسِرهای ایرانی در برنامه های استعدادیابی، مقداری آگاهی عمومی نسبت به این مهارت و هنر افزایش پیدا کرد که این آگاهی، نوید رواج بیشتر این هنر موسیقایی را در آینده میدهد.

نکات پایانی

    متاسفانه به دلیل کاربرد پایین بیت باکس در ایران، معمولاً آموزشگاه های موسیقی آموزش این هنر موسیقایی را در لیست آموزشهای خود دارا نمیباشند. افراد علاقه مند به این مهارت، معمولاً خودآموز و یا با استفاده از آموزشهای خارجی آن را فرا میگیرند.
    از بیت باکسِرهای مشهور در جهان میتوان به KIM، Beardyman، Rahzel و Dub FX اشاره کرد.
    در ایران نیز بیت باکسرهای توانایی مشغول به کارند که میتوان از برخی از آنها از جمله نیما نموش، آتور (احسان ضیاء) و کیا رکنی نام برد.

Top