آموزشگاه موسیقی در اصفهان     کلاس آموزش گیتار در اصفهان   گروه موسیقی در اصفهان

موسیقی کلاسیک چیست؟

موسیقی کلاسیک چیست؟



اگر علاقه مند به دنیای هنر مخصوصاً هنر موسیقی باشید و این هنر را دنبال کرده باشید، قطعاً سبکی از موسیقی به نام ” موسیقی کلاسیک ” به گوشتان خورده است. کلاس آموزش آواز سنتی در تهران سبک کلاسیک در موسیقی را میتوان یکی از پرآوازه ترین و اصیل ترین سبک های موسیقی در تاریخ جهان دانست چرا که این سبک از سال ۱۰۰۰ میلادی وجود داشته و مورد استفاده ی عموم قرار میگرفته است.

این سبک در طول تاریخ طرفداران و مخاطبان زیادی داشته و همچنان نیز دارای محبوبیت ویژه ای نزد علاقه مندان میباشد. در ادامه ی این مقاله قصد داریم بیشتر با این سبک از موسیقی آشنا شویم و با تمام بخش های آن از جمله تاریخچه، ویژگی ها، انواع و…
 
موسیقی کلاسیک

اگر بخواهیم یک تعریف کلّی از این سبک ارائه دهیم، میتوان گفت که ” موسیقی کلاسیک سبکی در موسیقی است که کاملاً دقیق و از روی نُت اجرا میشود “. آموزش آواز آنلاین دقیق بودن در تعریف بیان شده به این معناست که نوازندگان و خوانندگان این سبک نمیتوانند قطعه ی کلاسیک ساخته شده را در گام دیگری اجرا کنند و یا مترونوم آن را تغییر دهند؛ در نتیجه در این سبک باید همه چیز همانطور که آهنگساز ساخته است پیش برود.

تنها تفاوت اصلی و بنیادی این سبک با سبک های دیگر موسیقی، همین دقیق بودن آن است و باقی مسائل نیز تا حدودی مربوط به سلیقه ی افراد میباشد و اینکه آیا روحیات آنها با ویژگی های موسیقی کلاسیک همخوانی دارد یا خیر.

 
تاریخچه موسیقی کلاسیک
 

همانطور که گفته شد، موسیقی کلاسیک جزء قدیمی ترین و اصیل ترین سبک های موسیقی در جهان به شمار میرود به طوری که قدمت آن به سال ۱۰۰۰ میلادی بازمیگردد؛ البته گفتنی است که برخی معتقدند قدمت این سبک به قبل از قرن ۱ میلادی بازمیگردد و قدمت بیشتری را دارا میباشد.

موسیقی کلاسیک از قرن ۱ تا به امروز زنده مانده و مردم علاقه مند از سراسر دنیا از این موسیقی استفاده میکنند و آن را فرا میگیرند؛ طبعاً با گذشت زمان، این سبک از موسیقی نیز دچار تغییراتی شده که در ادامه به سیر و تحوّل این سبک در طول تاریخ خواهیم پرداخت.
برای یادگیری دوره های آموزش سنتور در اصفهان کلیک کنید.
 
دوره های موسیقی کلاسیک
 

موسیقی کلاسیک را با توجه به تغییر و تحول و سیر زمانی، میتوان به چهار دوره ی اصلی باروک، کلاسیک، رمانتیک و مدرن تقسیم بندی کرد.

    دوره ی باروک: کلمه ی باروک به معنای آرایش عجیب و غریب میباشد ولی در موسیقی، معنیِ ماهرانه ساختن را میدهد. این دوره از ۱۶ میلادی شروع و تا قرن ۱۸ میلادی ادامه یافته است و از موزیسین های برجسته ی این دوره، میتوان به ” یوهان سباستیان باخ ” و ” آنتونیو ویوالدی ” اشاره کرد.
    دوره ی کلاسیک: بر خلاف دوره ی باروک و در این دوره، موسیقی بیشتر سمت سادگی در عین زیبایی رفت و شعار اصلی آن ” هنر برای هنر ” بود. این دوره از سال ۱۷۳۰ تا ۱۸۲۰ میلادی رواج داشت و از جمله موزیسین های مشهور آن دوره ” موتسارت ” و ” بتهوون ” بودند.
    دوره ی رمانتیک: این دوره از سال ۱۸۲۰ تا ۱۹۱۰ میلادی را در بر میگیرد. احساسات نقطه قابل لمس در این دوره میباشد و موزیسین هایی مانند ” فردریک شوپن ” و ” چایکوفسکی ” در این دوره میزیستند.
    دوره ی مدرن: این دوره را مدرنیسم نیز مینامند و همانطور که از نام آن مشخص است، تلاش این دوره برای نوگرایی موسیقی بوده است. این دوره از سال ۱۹۱۰ تا ۱۹۷۰ را شامل میشود و ” آرنولد شونبرگ ” و ” پل هیندمیت ” از موزیسین های مشهور این دوره بودند.

البته قابل ذکر است که دوره های دیگری مانند دوره ی رنُسانس، دوره ی قرون وسطی و دوره ی معاصر نیز وجود دارد امّا بخش های مهم و اصلی این سبک، چهار دوره ی مذکور میباشد.

 
موسیقی کلاسیک در ایران

موسیقی کلاسیک ایرانی در واقع همان موسیقی اصیل ایرانی و یا موسیقی سنّتی ایرانی میباشد که از گذشته با ایران بوده و امروزه نیز در حال فعالیت میباشد. موسیقی اصیل ایرانی در طول تاریخ موزیسین های بزرگی را دارا بوده و حاوی منبع عظیمی از موسیقی های فاخر میباشد.

موسیقی اصیل ایرانی شامل دستگاه ها، نغمه ها، آوازها و بخش های مختلف دیگری میباشد که در این مقاله نمیگنجد و در مقاله ی ردیف در موسیقی ایرانی به بخشی از موسیقی کلاسیک ایران اشاره شده و به زودی مقالات جامع دیگری نیز درباره ی موسیقی کهن ایران زمین منتشر خواهد شد.

 
نکات پایانی

    سازبندی در موسیقی کلاسیک بسیار گسترده و عظیم میباشد به طوری که امروزه حدود ۷۵ ساز زهی، ۸ ساز کوبه ای و ۳۰ ساز بادی را در خود جای داده است.
    نکته ای که باید در نظر داشت این است که موسیقی کلاسیک با دوره ی تاریخی کلاسیک تفاوت دارد و این دو هریک مبحث جداگانه ای میباشد.

Top