آموزشگاه موسیقی در اصفهان     کلاس آموزش گیتار در اصفهان   گروه موسیقی در اصفهان

شناخت و ویژگی موسیقی رپ

شناخت و ویژگی موسیقی رپ

دروغ نیست که اگر بگوییم موسیقی یکی از ارکان اصلی و مهم زندگی انسان ها در این کره ی خاکی میباشد و مردم جهان هرروزه و به طُرُق مختلف موسیقی را وارد جریان زندگی خود میکنند. کلاس خوانندگی در تهران طبعاً هر فردی با توجه روحیات و علایقی که دارد، یک سبک خاصی از موسیقی را دنبال کرده و از آن سبک موسیقی در زندگی خود بهره میبرد.

یکی از محبوب ترین سبک های موسیقی در جهان که حدود دو دهه است که وارد ایران نیز شده است، موسیقی ” رپ ” میباشد. این سبک موسیقی در آمریکا شکل گرفته و با گذشت زمان به باقی کشورها ورود پیدا کرده و محبوبیت کسب کرده است. در ادامه ی این مقاله قصد داریم بیشتر با این سبک آشنا شویم و شناخت کامل و جامعی از این سبک موسیقی پیدا کنیم.


موسیقی رپ

موسیقی رپ ( rap ) مخفّف جمله ی ” Rhythmic American Poetry ” به معنای ” شعر ریتمیک آمریکایی ” میباشد و همانطور که از نام آن پیداست، این سبک از موسیقی تقریباً کلامی است که با یک ریتم تند اجرا میشود و یک سری آرایه های ادبی مانند قافیه نیز در تکست این سبک به کار میرود.

آموزشگاه موسیقی در اصفهان موسیقی رپ در حال حاضر با مضمون های مختلفی اجرا میشود و زیرشاخه های مختلفی مانند گنگ، دیس لاو (احساسی)، اعتراضی و انتزاعی را دارا میباشد که محبوب ترین آنها، رپ دیس لاو است. میتوان گفت کلام و تکست در این موسیقی بخش اصلی را برعهده دارد و توجه و تمرکز عمده رَپر روی این بخش از قطعه ی موسیقی است.


تاریخچه رپ

موسیقی رپ حدوداً از سال ۱۹۶۰ تا سال ۱۹۷۰ میلادی توسط سیاه پوستان آمریکایی واقع در نیویورک شکل گرفت. عامل اصلی پیدایش این سبک، تبعیض های نژادی بین سیاه پوستان و سفید پوستان در آن دوران بود و سیاه پوستان سخنان اعتراضی خود را به شکل موسیقایی و همرا با ریتم بیان میکردند.

بیان اعتراضات به بیان ریتمیک میان معترضان و سیاه پوستان گسترش پیدا کرد و به تمام اقشار جامعه رسید. با تشکیل ساختار موسیقی رپ و همچنین گسترش اینترنت و شبکه های اجتماعی، این سبک به سرعت در جهان گسترش پیدا کرد و امروزه جزء محبوب ترین و تاثیرگذار ترین سبک های موسیقی در دنیا به شمار میرود. کلاس آواز در اصفهان


ساختار کلّی رپ

موسیقی رپ بعد از اینکه در جهان گسترش پیدا کرد، تنها در حالت اعتراضی خود باقی نماند و شکل های دیگری نیز به خود گرفت؛ به طوری که امروزه علاوه بر جریان اعتراضی، تکست های احساسی، انتزاعی و گَنگ نیز توسط رَپرها اجرا میشود. همانطور که کمی قبل تر گفته شد، امروزه رپ احساسی پرطرفدارترین زیرشاخه از این سبک میان علاقه مندان میباشد و پس از آن، رپ اعتراضی که پایه ی شکل گیری این موسیقی نیز بوده است، پرمخاطب ترین زیرشاخه ی آن به حساب می آید.

این سبک بیت ” bit ” محور است و معمولاً سازهای موسیقی در آن کاربرد زیادی ندارند که عمدتاً در کنار تکست، بیت باکس یا دیجی اضافه میشوند؛ امّا در برخی قطعات و آهنگها دیده شده است که از سازهای گیتار الکتریک و درامز نیز استفاده میشود. در قطعات تلفیقی رپ با سایر سبک ها، معمولاً تعداد سازهای موسیقی مختلف بیشتر میشود و صدای ساز بیشتری از کارهای تلفیقی رپ به گوش مخاطب میرسد.


رپ در ایران

همانطور که گفته شد، این سبک در کشورمان ایران نیز ورود کرده است. موسیقی رپ حدوداً از سال ۱۳۸۰ شمسی وارد ایران شد و افراد زیادی به صورت زیرزمینی شروع به ساخت موسیقی در این سبک کردند. در ابتدا ساختار کلی این سبک در ایران مانند رپ آمریکایی بود و تنها شعر فارسی روی این ساختار قرار میگرفت؛ امّا به مرور زمان تغییراتی در ساختار آن به وجود آمد و امروزه تفاوت هایی میان رپ فارسی و امریکایی وجود دارد.

با اینکه این سبک موسیقی در ایران ممنوع و غیرمجاز است، امّا همچنان توسط موزیسین های ایرانی چه در داخل و چه در خارج از ایران تولید میشود و میان ایرانیان مخصوصاً در بین نسل جوان نیز بسیار محبوب و رایج میباشد.


تفاوت رپ و هیپ هاپ

همانطور که در مقاله ی ” آشنایی با سبک هیپ هاپ ” به این موضوع اشاره شد، نمیتوان تفاوت محسوسی میان رپ و هیپ هاپ در نظر گرفت زیرا رپ یک سبک موسیقی مستقل است و هیپ هاپ یک جریان.  در قسمت موسیقی جریان هیپ هاپ، از این سبک استفاده میشود و این دو از هم جدا نیستند.

پیشنهاد میشود برای درک بیشتر این موضوع، مقاله ی آشنایی با سبک هیپ هاپ را مطالعه کنید. با خواندن و شناخت آن، قطعا از تفاوت میان این دو آگاهی کامل را کسب خواهید کرد.

 
نکات پایانی

    امروزه رپ گستره ی وسیعی را در بر گرفته است و حدود 22 ژانر مانند old school، Trap، Jazz rap و… را در زیرمجموعه ی خود دارا میباشد.
    از سال ۱۳۹۰ شمسی، محدودیت ها و سختگیری ها نسبت به موسیقی رپ در ایران کمتر شد و توسط رسانه های داخلی به رسمیت شناخته شد، امّا تاکنون به صورت رسمی به خوانندگان این سبک مجوز کنسرت و آلبوم داده نشده است.
    از رَپرهای معروف جهان میتوان به Eminem ، Tupac ، Jay-Z و Snoop Dogg اشاره کرد.
    در ایران نیز رَپرهایی مانند یاس، بند زدبازی، حمید صفت، هیچکس و شایع از شهرت بالایی برخوردارند.

Top