آموزشگاه موسیقی در اصفهان     کلاس آموزش گیتار در اصفهان   گروه موسیقی در اصفهان

آشنایی با سبک موسیقی راک

آشنایی با سبک موسیقی راک



به جرات میتوان گفت یکی از مشهورترین و محبوب ترین سبک های موسیقی در دنیا که در آمریکا و انگلیس محبوبیت بیشتری را دارد، سبک موسیقی ” راک ” میباشد. ریشه ی این سبک موسیقی را میتوان به آمریکا و شکل تکمیل شده ی آن را به بریتانیا نسبت داد. سبک موسیقی راک در ایران نیز محبوبیت قابل توجهی را دارا میباشد. کلاس خوانندگی در غرب تهران
در ادامه قصد داریم بیشتر در رابطه با این سبک موسیقی صحبت کنیم و درباره قسمت های مختلف آن از جمله تاریخچه، سازهای مورد استفاده، زیرمجموعه های آن و حضور این موسیقی در ایران به طور کامل و جامع شناخت پیدا کنیم.

 
معرفی سبک راک

سبک راک را میتوان جزء موسیقی های عامه پسند و پرطرفدار مانند موسیقی پاپ دانست چرا در تمامی نقاط مخاطبان زیادی دارد. این سبک معمولاً تمپوی بالایی دارد امّا قطعات با سرعت پایین تر نیز در این سبک موسیقی شنیده میشود. ریتم رایج و پرکاربرد در این سبک ۴/۴ میباشد. آموزشگاه موسیقی در اصفهان کلیک کنید.
این سبک از نظر حال و هوای موسیقایی بسیار نزدیک به سبک بلوز و جاز میباشد امّا نسبت به این دو سبک نامبرده شده محبوب تر و عامه پسندتر است.

تاریخچه راک

این سبک موسیقی برای اولین بار در سال ۱۹۵۰ میلادی با نام ” راک اند رول ” در آمریکا ایجاد شد و روز به روز به تکامل و گسترش آن افزوده میشد که در سال ۱۹۶۰ در بسیاری از نقاط اروپا شناخته شد. به مرور زمان با گسترش این سبک، نام آن نیز مختصر شده و به ” راک ” تبدیل شد.

ریشه ی پیدایش این سبک را میتوان با الگوگیری از موسیقی های فولک (محلّی) و بلوز دانست. همچنین گفتنی است که سبک موسیقی جاز نیز با الهام گیری از موسیقی راک پدید آمده است. کلاس آواز در اصفهان

زیرمجموعه های راک


همانطور که گفته شد، سبک موسیقی راک به مرور زمان گسترش یافت و امروزه حاوی گستره ای از سبکهایی است که همگی زیرمجموعه ی این سبک موسیقی قرار میگیرند.

سبک های زیرمجموعه ی این موسیقی عبارتند از: راک اند رول، پاپ/راک، سافت راک، هارد راک، گرانچ، آلترنیتیو راک، گرانچ و پانک راک. پرمخاطب ترین سبک ها در میان آنها پاپ/راک است که تلفیق موسیقی پاپ و موسیقی راک میباشد.


سازهای مورد استفاده


سازهای اصلی این سبک، گیتار، اُرگ و پیانو میباشد و بیشتر کنسرت ها و قطعات این سبک، تصویر و نَوای این سازهای پرطرفدار دیده و شنیده میشود امّا قطعاً هیچ گونه محدودیت در استفاده از دیگر سازها وجود ندارد همان گونه که هیچ اجباری در استفاده از گیتار و پیانو در این سبک موسیقی نیست.

همچنین در گذشته و زمانی که این سبک به تازگی شکل گرفت، سازهای بادی برنجی مانند ساکسفون بسیار رواج داشت و در این سبک مورد استفاده قرار میگرفت که به مرور زمان، میزان استفاده از ساکسفون در این سبک کمرنگ شد. برای آشنایی جامع و شناخت کامل در رابطه با ساز بادی ساکسفون کلیک کنید.

موسیقی راک در ایران

موسیقی راک در ایران که با اصطلاح ” راک ایرانی ” رایج است، حدوداً از سال ۱۳۴۰ وارد ایران شد که از اولین موزیسین ها و خوانندگان این سبک، میتوان به کوروش یغمایی و فرهاد مهراد اشاره کرد. در دهه ی شصت ممنوعیت های زیادی برای موسیقی در ایران وجود داشت و تا دهه ی هفتاد که مقداری بستر برای موزیسین های این سبک باز شد؛ اولین خواننده ی این سبک بعد از انقلاب ” کاوه یغمایی ” بود.

با توجه به این گشایش در این سبک موسیقی، برای موزیسین های این سبک روزنه ی امیدی باز شد و فعالیت های خودشان را شروع کردند. دهه ی هشتاد را میتوان زمان اوج موسیقی راک در ایران دانست چرا که علاوه بر موزیسین های زیادی که وارد این سبک موسیقی شده بودند، مخاطبان زیادی نیز جذب این سبک شدند.


از خوانندگان مشهور و محبوب امروز این سبک در ایران میتوان به کاوه یغمایی، رضا یزدانی، کاوه آفاق، گروه کامنت و علی عظیمی اشاره کرد.

 
سخن آخر

    از مشهورترین موزیسین های جهانی این سبک میتوان به گروه Black Sabbath، گروه The Doors، گروه  Pearl Jam و گروه Queen اشاره کرد.
    علاوه بر اینکه این سبک از موسیقی بلوز ریشه گرفته شده است، امّا موسیقی فولک نیز در این سبک بی تاثیر نبوده است.
    علاوه بر زیرمجموعه هایی که گفته شد، یکی از زیرمجموعه های اصلی این سبک ” هوی متال ” میباشد که شباهت زیادی با هارد راک دارد.

Top