آموزشگاه موسیقی در اصفهان     کلاس آموزش گیتار در اصفهان   گروه موسیقی در اصفهان

هارمونی چیست؟

هارمونی چیست؟



دنیای موسیقی، دنیای عجیبی است. هر فردی که وارد آن میشود، شخصیت آن از هر نظر تغییر یافته و تبدیل به یک انسان جدید با طرز فکر نو خواهد شد. کلاس آواز سنتی در غرب تهران بسیاری از افراد در سرتاسر جهان از سر علاقه ی زیاد به موسیقی، شروع به یادگیری آن میکنند و از بین این اشخاص، تعدادی نیز این مسیر را ادامه داده و تا جایی که موسیقی را به عنوان شغل خود برمیگزینند.

از جمله مباحثی که تمامی موزیسین های جهان ملزم به یادگیری آن هستند و به جرات میتوان گفت یکی از پایه های موسیقی میباشد، مبحث مهم ” هارمونی ” است. در ادامه در رابطه با این مبحث و جزئیات آن صحبت خواهیم کرد و به طور کامل با آن آشنا خواهیم شد.
 
هارمونی چیست؟

ما در موسیقی به دو شکل میتوانیم نُت ها را اجرا کنیم: در روش اول نُت ها به صورت پی در پی و پشت سر هم اجرا میشوند که به این روش اصطلاحاً ” ملودیک ” گفته میشود و در روش دوم، نُت ها به صورت همزمان اجرا خواهند شد که این روش ” هارمونیک ” نام دارد.
آموزشگاه موسیقی در اصفهان
معنای لغوی کلمه ی هارمونی ” تناسب ” میباشد و در موسیقی، به معنای ادغام چند صدای مختلف باهمدیگر است. طبق تعاریف بیان شده، میتوان گفت به نواختن چند نُت متفاوت و یا شنیدن چند صدای مختلف به صورت همزمان را ” هارمونی ” میگوییم. در نتیجه، ما برای اینکه یک هارمونی ایجاد کنیم، نیاز داریم در هر زمان مشخص حداقل به دو نُت ضربه بزنیم.

البته مبحث هارمونی به همین تعریف خلاصه نمیشود و دارای قواعد گوناگونی است که این قواعد برای اولین بار در سال ۱۷۲۲ میلادی توسط یک موزیسین فرانسوی به نام “ ژان فیلیپ رامو ” نوشته شده و در طول زمان توسط آهنگسازان و موسیقی دان های سرتاسر جهان تغییر کرده است.
 
چرا باید هارمونی را یاد بگیریم؟

به جرات میتوان گفت پایه ی اصلی آهنگسازی و تنظیم، هارمونی میباشد. کلاس خوانندگی در اصفهان یک موزیسین برای اینکه بتواند قطعه ای را خلق کند و یا اینکه بتواند یک کار موسیقایی را تنظیم کند، نیاز دارد تا با هارمونی موسیقی و همینطور آکوردها آشنا باشد.

تعریف آکورد نیز مانند تعریف هارمونی میباشد: زمانی که حداقل سه نُت را همزمان به صدا در بیاوریم به طوری که هر صدای آن سه نُت باهم تلفیق شده و یک صدای جدید منتشر شود، در واقع یک آکورد ایجاد کردیم. حال ما میتوانیم با استفاده از این آکوردها، یک قطعه موسیقی بسازیم؛ نحوه ی ساختن آکوردها و مرتّب سازی آنها برای ساخت یک قطعه موسیقی، نیاز به دانشِ هارمونی دارد.

البته لازم به ذکر است که هارمونی مبحث فوق العاده گسترده ای است و با خواندن یک مقاله نمیتوان تمام آن با جزئیاتش را فرا گرفت. در این مقاله سعی ما بر این بود که شما یک شناخت کلّی نسبت به این مبحث مهم داشته باشید که همین آشنایی اولیّه نیز میتواند به شدّت در مسیر رشد موسیقایی شما موثر باشد.

 
قواعد کلّی و اولیه ی هارمونی

همانطور که گفته شد سازماندهی آکوردها در یک قطعه ی موسیقی جزو مبحث هارمونی میباشد؛ حال این سازماندهی آکوردها شامل بخش های مختلفی مانند شناخت آکوردهای اصلی هرگام، نحوه ساخت آکوردهای ماژور و مینور، تسلّط بر معکوس کردن آکوردها، توالی آکوردهای اصلی و … میباشد.

البته مبحث هارمونی و قواعد و ساختار آن به همین بخش آکوردشناسی خلاصه نشده و دارای بخش های مختلفی مانند هارمونی کلاسیک، کروماتیک، هارمونی قرن بیستم و … که هر یک از اینها نیز دارای بخش های گوناگون هستند، میباشد؛ اما برای آشنایی اولیّه و شناخت کلّی، همین مباحثی که به آن اشاره شد کافی میباشد.

Top