آموزشگاه موسیقی در اصفهان     کلاس آموزش گیتار در اصفهان   گروه موسیقی در اصفهان

تاثیر موسیقی کلاسیک بر ذهن و جسم

 تاثیر موسیقی کلاسیک بر ذهن و جسم


وقتی به موسیقی کلاسیک گوش می‌دهید، در مغز شما تغییراتی حاصل می‌شود که این تغییرات بر روی جسم و روحیه شما تاثیر می‌گذارند. فراموش نکنید این تاثیرات، مثبت هستند و فراموش نکنیدصحبت ما در این مقاله، حول موسیقی کلاسیک است نه سایر ژآنرهای موسیقی. در این متن، متوجه می‌شویم حضور یک موسیقی کلاسیک آرام، در پس زمینه‌ی فعالیت‌هایتان، فقط یک بک‌گراند نیست بلکه باعث سلامتی فکری، ذهنی و جسمی شما شده و موجب بهینه‌تر شدن فعالیت‌های شما می‌گردد. کلاس آواز در تهران همچنین خواهید دید که نه تنها در بیداری، که هنگام خواب نیز بر روی کیفیت خوابیدن شما اثر مثبت می‌گذارد.

فرقی نمی‌کند شما در چه سن و سال، یا چه موقعیت اجتماعی باشید. آیا دانشجو یا دانش‌آموز هستید آیا کارمند هستید یا کارآفرین، در هر حال شما یک انسان هستید و موسیقی کلاسیک یکی از بهترین غذاهای روح و جسم شما می‌تواند باشد.

موسیقی کلاسیک

1- موسیقی کلاسیک فشار خون را پایین می‌‌آورد

تاثیر موسیقی کلاسیک به خصوص بر سلامت قلب، بسیار مثبت است. در یک مقاله تحقیقی که در سال ۲۰۱۶  در نشریه  ((Deutsches Aerzteblatt Internationl))، منتشر شد، ارتباط بین ریتم و فرم موسیقی‌های موتزارت با سلامتی و تپش قلب مورد بررسی قرار گرفت. طبق نظر پزشک متخصص، اگر در حال مصرف داروهای فشار خون هستید بهتر است‌ از موسیقی‌های کلاسیک موتزارت و ویوالدی نیز بعنوان  یک کمک جانبی، بهره بگیرید.

برای ورود به آموزشگاه موسیقی در اصفهان کلیک کنید.

2- موسیقی کلاسیک و بهبود احساسات

نتیجه‌ی مطالعه‌ای که در نشریه PLOS ONE  در سال ۲۰۱۶ میلادی منتشر شد،  نشان داد افرادی که نمایش‌های موزیکال کلاسیک نگاه می‌کنند، میزان همدلی‌ آنها با دیگران بیشتر است. مطالعه دیگری که در سال ۲۰۰۱ صورت گرفت نیز نشان داد افرادی که به موسیقی کلاسیک گوش می‌دهند، تمایل بیشتری برای به اشتراک گذاری افکار و احساساتشان با دیگران از طریق نوشتن دارند. یک روان ‌درمان‌گر در شهر شیکاگو، متوجه شد مراجعه ‌کننده‌هایی که به سختی حاضرند احساسات عمیق خود را با فرد معالجه‌گر در میان بگذارند، اگر یک موسیقی آرام یا کلاسیک در پس زمینه پخش شود،  مقاومتشان کاهش پیدا کرده و راحت‌تر سخن می‌گویند.  او بیان می‌دارد افزودن یک موسیقی به روند درمان، باعث می‌شود افراد بیمار، با فراغ خاطر  مسائل خود را مطرح کنند.

3- موسیقی کلاسیک و خواب خوب

گوش سپردن به موسیقی کلاسیک،  یکی از ارزان‌ترین و مفید‌ترین روشها برای افرادی ست که بیقرار هستند و در خوابیدن مشکل دارند. طبق تحقیقی که در سال ۲۰۱۵ در نشریه Critical Care   منتشر شد، گوش سپردن با چشمان بسته و با هدفون ( به گونه ای که صداهای محیط، مزاحمت ایجاد نکند) کمک موثری می‌کند به خواب افرادی که عمل جراحی قلب داشته‌اند.  همچنین در نشریه‌ی دیگری به نام:  Journal of Advanced Nursing  در سال ۲۰۱۵،  مقاله‌ای نوشته شد که بیان می‌داشت دانش آموزانی که دارای مشکل مضمن بدخوابی هستند، اگر هنگام گوش دادن به موسیقی کلاسیک خوابشان برود خواب عمیق و بهتری خواهند داشت. کلاس خوانندگی در اصفهان
اما چرا تاثیر موسیقی کلاسیک بهتر از سایر ژانرهای موسیقی است؟  به این دلیل که سایر ژانرهای موسیقی به دلیل ماهیتی که دارند اعم از حضور کلام در آنها،  یا ریتم بالای آنها، یا تغییر زیاد ملودی در آنها، یا تنوع زیاد سازهای آنها، باعث می‌شود مغز چندین کار را همزمان باهم انجام دهد و همین مسئله مانع از ریلکس شدن مغز و آرامش آن است.  در این حالت،  تمرکز مغز به جای اینکه به سمت  حس آرامش برود به سمت خود موسیقی و پردازش موسیقی می‌رود.  اما ماهیت موسیقی کلاسیک،  باعث می‌شود مغز نیازی نداشته باشد چندین کار را همزمان باهم انجام دهد  چون این نوع موسیقی، اصولا دارای ملودی‌های آرام، بدون کلام،  با تغییرات ریتم اندک و دارای ریتم منظم است، که همین امر به آرامش مغز کمک می‌کند.

4- خداحافظی با درد توسط موسیقی کلاسیک

ارتباط بین شنیدن موسیقی و کاهش درد، توسط تحقیقات بیشماری ثابت شده است اما موسیقی کلاسیک تاثیر بیشتری در کاهش درد دارد. طبق تحقیقاتی که در دو نشریه : ((International Journal of Critical of IIlness)) و ((Injury Science))، در سال ۲۰۱۲ منتشر شد، معلوم گردید بیمارانی که نیاز به مراقبت‌های ویژه جسمانی دارند و نیز افرادی که از مشکلات افسردگی و اضطراب و  همچنین مشکلات قلبی عروقی رنج می‌برند،  با گوش دادن به موسیقی کلاسیک، آستانه تحمل دردشان بالاتر می‌رود.

5- موسیقی کلاسیک شما را باهوش‌تر می‌‌کند

در سالهای اخیر، چنین ادعایی مطرح شده که موسیقی می‌تواند ضریب هوشی فرد را بالا ببرد، اگرچه این نظریه مخالفانی نیز دارد اما ارتباط تنگاتنگی بین موسیقی و فعالیت‌های شناختی مغز وجود دارد. مسئله اینجاست که اگر به یک موسیقی مورد علاقه گوش فرا دهید، احساس لذتی که در شما ایجاد می‌شود باعث بالارفتن توان شناختی مغزتان می‌شود. به بیانی دیگر خوشحالی،  باعث بهبود فهم و شناخت شما نسبت به مسائل مختلف زندگی می‌شود. یک مغز شاد یک مغز سالم است. گوش سپردن به موسیقی، باعث افزایش هورمون دوپامین شده، سلول‌های عصبی بیشتری در مغز را باهم در ارتباط قرار می‌دهد و درنتیجه میزان فهم و شناخت شخص بالاتر می‌رود.

6- ارتباط موسیقی کلاسیک و حافظه

موسیقی کلاسیک، حافظه را بهبود می‌بخشد. دفعه‌ی بعدی که قرار است یک تست بزنید یا در یک رقابت شغلی شرکت کنید،  حتما از موسیقی‌های بتهون بعنوان یک شریک موفقیت برای خودتان استفاده نمایید. در یک تحقیق آماری که صورت گرفته و نتایج آن در نشریه ((Learning and Individual Differences))  ثبت شده، مشخص گردید که قدرت حافظه‌ی دانش آموزان، با نوع موسیقی که گوش می‌دهند ارتباط مستقیم دارد.

در این تحقیق،  دو گروه از دانش آموزان انتخاب شدند، به گروه اول یک مقاله داده شد که حفظ کنند و یک موسیقی کلاسیک نیز در پس زمینه‌ پخش شد.   به گروه دوم نیز همان مقاله داده شد ولی بدون پخش موسیقی. سپس از آنها یک آزمون واحد گرفته شد. نتیجه این شد که افرادی که در گروه اول بودند، نمرات بالاتری کسب کردند.  محققان بر این باورند حضور یک موسیقی کلاسیک در پس زمینه، میزان گیرندگی دانش آموزان را بالاتر می‌برد و به آنها این امکان را می‌دهد تا مفاد درسی را هم بهتر در ذهنشان گردآوری کنند و هم بهتر آنها را به خاطر بیاورند.

اما  توصیه شده که برای بالا بردن توان ذهنی، فقط گوش سپردن تنها به موسیقی را انتخاب نکنید، بلکه سعی کنید موسیقی را یاد بگیرید.  یادگیری موسیقی،  باعث افزایش قدرت مغز، و رشد شبکه‌های عصبی مغز می‌‌گردد و همین مسئله،  باعث قوی تر شدن حافظه می‌شود.

7- کاهش اضطراب

اگر آنقدر اضطراب دارید که توانایی توقف آنرا ندارید، شاید بهتر است شروع به گوش دادن موسیقی کلاسیک نمایید. برخی تحقیقات،  موسیقی را بعنوان یک داروی آرام‌بخش توصیه می‌کنند که می‌تواند تپش قلب را کاهش داده و احساس تنش و آشفتگی را کم کند. دیده شده که گوش سپردن به موسیقی‌های آرام، به پایین آمدن سطح کورتیزول خون کمک می‌کند و همین مسئله باعث ایجاد حس آرامش در فرد می‌گردد.

8- بهبود ارتباطات اجتماعی

هارمونی در موسیقی،  می‌تواند منجر می‌شود به هارمونی در ارتباط با دیگران. طی تحقیقاتی که در نشریه ((Aging & Mental Health))  منتشر شد،  مشخص گردید  افرادی که دچار زوال عقل شده‌اند می‌توانند از طریق گوش سپردن به موسیقی و صحبت کردن راجع به آن موسیقی، با سایرین در یک ارتباط هماهنگِ بهتری قرار بگیرند. این مسئله در مورد بهبود روابط  بین افراد یک خانواده نیز صادق است. گردهم آمدن افراد خانواده بر گرد یک موسیقی و گوش سپردن همگی آنها به آن موسیقی، ارتباط آنها را مستحکم‌تر می‌کند. نت‌های موسیقی، راه دوری می‌روند تا شما را به هم نزدیک‌تر سازند.

9- با موسیقی کلاسیک کارآمدتر ‌شوید

گوش سپردن به موسیقی کلاسیک، باعث می‌شود انجام کارهای تکراری و خسته کننده برای شما آسان‌تر گردد. به همین دلیل است که توصیه شده در محیط‌های کاری که فعالیت‌های روتین و تکراری انجام می‌‌‌شود، از موسیقی کلاسیک در پس‌زمینه استفاده گردد.  همچنین در حین انجام کارهای عادی خانه چه غذا پختن چه نظافت،  حضور یک موسیقی کلاسیک، باعث می‌شود کمتر احساس بی‌حوصلگی و خستگی داشته باشید وکارآمدی شما بیشتر گردد.

10- ایجاد حس آرامش

جالب است که بعضی‌ها برای چند لحظه آرامش، پول‌های زیادی خرج می‌کنند تا فقط کمی ریلکس باشند اما بی فایده است. ولی وقتی معجون خوشمزه‌ای به نام موسیقی کلاسیک هست،  چرا آنرا ننوشید و خوش باشید؟ در ضمن برای تهیه این معجون، نیازی به هزینه‌ی زیاد نیست. نیازی نیست حتما به اتاق ماساژ یا سونا بروید. وقتی به یک موسیقی خوب گوش می‌دهید، حال و هوای شما هم خوب می‌شود.

Top