آموزشگاه موسیقی در اصفهان     کلاس آموزش گیتار در اصفهان   گروه موسیقی در اصفهان

میکروفون کاندنسر چگونه کار می کند؟

میکروفون کاندنسر چگونه کار می کند؟

میکرفون کاندنسر (Condenser) که به آن میکروفون خازنی هم گفته می شود نوعی میکروفون استودیویی است که جزو ستون های اصلی ضبط صدا و ساز در استودیو به حساب می آید. نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که میکروفون کاندنسر برای کار کردن به یک منبع تغذیه خارجی نیاز دارد و در مقایسه با میکروفون داینامیک (dynamic) تقریبا همیشه گرانتر است. بهترین استاد آواز در تهران

میکروفون کاندنسر چیست؟

میکروفون کاندنسر یکی از ابزارهای ضبط صدا است که از دیافراگم ارتعاشی حساس برای این کار استفاده می کند. میکروفون های کاندنسر در واقع همه کاره ترین و بهترین میکروفون مخصوص ضبط استودیویی محسوب می شوند و می توان از آنها برای ضبط هر نوع صدا یا سازی استفاده کرد.

این نوع میکروفون نسبت به میکروفون داینامیک ظریف تر و حساس تر است و در ضبط صدا و سازهای آکوستیک عالی عمل می کند. معمولا از میکروفون های کاندنسر به همراه یک لرزه گیر استفاده می شود که با استفاده از نوارهای الاستیک میکروفون را در هوا معلق می کند.

دو نوع میکروفون کاندنسر وجود دارد: میکروفون کاندنسر دیافراگم بزرگ و دیافراگم کوچک. میکروفن های دیافراگم بزرگ در دریافت صداهای عمیق تر و با کیفیت پایین بهتر عمل می کنند اما میکروفون های دیافراگم کوچک برای صداهایی که فرکانس بالاتری دارند مناسبترند. به عنوان مثال، شما می توانید از میکروفون کاندنسر دیافراگم بزرگ برای ضبط آواز و از میکروفون کاندنسر دیافراگم کوچک برای ضبط صدای گیتار آکوستیک یا به عنوان درام اورهد (drum overheads) برای ضبط صدای سنج استفاده کنید. بهترین کلاس آواز در اصفهان

میکروفون کاندنسر چگونه کار می کند؟

میکروفون های کاندنسر برای دریافت صداهایی با فرکانس های بالا طراحی شده اند. برای اینکه این روند به خوبی انجام شود، یک خازن در داخل میکروفون تعبیه شده است. این خازن از دو صفحه فلزی معلق و سبک وزن که به دیافراگم و صفحه فلزی معروفند و یک کپسول کاندنسر که شبیه خازن است تشکیل شده است.

وقتی امواج به دیافراگم برخورد می کنند، فشار صدا باعث ارتعاش دیافراگم روی صفحه فلزی می شود. این مساله به نوبه خود باعث ایجاد نوسان ولتاژ بین دیافراگم و صفحه فلزی می شود. این نوسان الگوی امواج صوتی ورودی را تقلید و یک سیگنال الکتریکی ایجاد می کند. منبع تغذیه خارجی، این سیگنال صوتی را افزایش می دهد تا صدای تقویت شده ای ارائه شود.

3 مورد از مزایای میکروفون کاندنسر

میکروفون های کاندنسر برای ضبط صدا با کیفیت استودیویی بسیار عالی هستند. مزایای این نوع میکروفون شامل موارد زیر می شود:

1- پاسخ فرکانسی وسیع و گسترده: پاسخ فرکانسی گسترده به توانایی میکروفون در ضبط دسیبل های مختلف اشاره دارد. وسیع و گسترده بودن این پاسخ فرکانسی در میکروفون های کاندنسر باعث می شود تا این میکروفون ها صدای واضح و شفاف تری ارائه بدهند. کلاس آواز آنلاین

2- پاسخ گذرای بهتر: پاسخ گذرا به توانایی میکروفون برای ضبط و بازتولید صداهای واضح و فرکانس بالا بدون تحریف این صداها گفته می شود. میکروفون کاندنسر با دیافراگم کوچک پاسخ گذرای بسیار خوبی دارد و در مقایسه با میکروفون داینامیک صدای بهتر و واضح تری ارائه می دهد.

3- الگوی قطبی همه جهته: با اینکه میکروفون های کاندنسر برای دریافت صدای افراد یا سازهای روی صحنه ایده آل نیستند، اما برای پخش صدای ارکستر یا گروه کر بسیار عالی اند. این میکروفن ها دارای الگوی قطبی همه جهته یا الگوی برداشت صدا هستند که به میکروفون امکان می دهد صداها را از تمام جهات دریافت کنند.

3 مورد از معایب میکروفون کاندنسر

دلایل قابل توجهی هم وجود دارد که ممکن است شما را متقاعد کنند از میکروفون داینامیک به جای میکروفون کاندنسر استفاده کنید. این دلایل شامل موارد زیر می شوند:

1- نامناسب بودن برای اجراهای زنده: با اینکه میکروفون کاندنسر برای برداشت صداهای ظریف بسیار مناسب است، اما برای دریافت صداهای بلند گزینه خوبی نیست. کپسول موجود در این میکروفون بسیار حساس است و صداهای بلند باعث می شود کپسول تحت فشار قرار بگیرد و صدای خروجی ناواضح و تحریف شده از آب دربیاید.

2- قیمت بالا: اگر چه میکروفون های کاندنسر ارزانتری هم در بازار وجود دارد، اما اگر دنبال صدای با کیفیت و واضحی هستید باید روی خرید میکروفون گرانتری سرمایه گذاری کنید. اینجا می بینید که قیمت ها بالاتر از میکروفن های معمولی هستند

3- اتکا به منبع تغذیه خارجی: میکروفون های کاندنسر قدرت فانتوم را از رابط صوتی یا پیش تقویت کننده دریافت می کنند. پیش تقویت کننده یک سیگنال 48 ولتی را مستقیماً از طریق کابل XLR به میکروفون ارسال می کند. این مساله معمولا موقع ضبط صدا در استودیوی خانگی مشکلی ایجاد نمی کند، ولی در حال یکی از معایب میکروفون کاندنسر به شمار می رود چون چنین محدودیتی برای میکروفون های داینامیک وجود ندارد.

Top