آموزشگاه موسیقی در اصفهان     کلاس آموزش گیتار در اصفهان   گروه موسیقی در اصفهان

چرا باید تئوری موسیقی بدانیم؟

چرا باید تئوری موسیقی بدانیم؟

 

سوال “چرا باید تئوری موسیقی بدانیم؟” افراد بسیاری را در رابطه با ساخت موسیقی درگیر خود می‌کند. در واقع در هر بحث تعلیمی‌ای، یادگیری به برخی مولفه‌ها نیاز پیدا می‌کند تا به واسطه فاکتورهای خاص، فرایند یادگیری سهولت بیشتری به همراه داشته باشد. بنابراین در مورد یادگیری موسیقی هم به همین صورت خواهد بود. برای حضور در کلاس آواز در غرب تهران کلیک کنید.

به طوری که یادگیری تئوری موسیقی، تاثیر مستقیمی در اجرای درست آموخته‌های موسیقی خواهد داشت. از این رو در ادامه به ارائه توضیحات بیشتری در رابطه با چیستی تئوری موسیقی و دلایل یادگیری تئوری موسیقی خواهیم پرداخت.

تئوری موسیقی چیست؟

در رابطه با موسیقی هم مانند هر مولفه آموختنی دیگری، آشنایی با رویکردهای مختلف مربوط به آن، می‌تواند فرایندهای یادگیری را ساده‌تر کند. به همین دلیل یادگیری تئوری موسیقی، به یک تکنیک در فرایند ساخت آهنگ‌های اصولی تبدیل شده. در واقع تئوری موسیقی، در رابطه با مطالعه اعمال و امکانات موسیقی است که با یادگیری اصول، قواعد و اصطلاحات حوزه آهنگسازی ارتباط دارد.

آموزشگاه موسیقی در اصفهان

چرا باید تئوری موسیقی بدانیم؟
 
در بحث آهنگ و آهنگسازی، اصوات و آلات مختلف موسیقی وجود دارند که هر کدام به عنوان یک درس قابل بررسی هستند. با این حساب، برای درک بهتر هر نوت، لازم است با اصول و قواعد مربوط به آن آشنایی پیدا کنید. نظرات مختلفی در رابطه با تئوری موسیقی مطرح می‌شود که هر کدام در جایگاه خود، می‌تواند تعریف متفاوتی از فرایندهای مربوط به آهنگسازی داشته باشد. نظراتی که توسط دانشمندان در رابطه با این بحث ارائه شده است، می‌توانند کمک بزرگی در جهت یادگیری بهتر موسیقی باشند. برای حضور در کلاس خوانندگی در اصفهان کلیک کنید.

 
یادگیری تئوری موسیقی

برای اینکه تئوری موسیقی را یاد بگیرید، لازم است 3 گام مهم و اساسی را پشت سر بگذارید. اولین و اصلی‌ترین مرحله، در رابطه با اصول موسیقی است که موضوع درک نت‌های موسیقی را مورد بحث قرار می‌دهد. کلیدها، زمان و نت نویسی ریتمیک، همگی بخشی از اصول موسیقی هستند.

گام بعدی در رابطه با درک نظرات دانشمندان این حوزه است. با توجه به اینکه موسیقی یکی از قدیمی‌ترین اصوات به شمار می‌آید، دوران‌های مختلفی را به خود دیده و در هر دوره تغییرات و تحولاتی را در خود داشته است. بنا به همین موضوع، لازم است که با نظرات آهنگسازان و دانشمندان از دوران باستان تا کنون آشنایی پیدا کنید.

چرا باید تئوری موسیقی بدانیم؟

گام آخر در رابطه با تعریف فرآیندها و اصول کلی در موسیقی است. در واقع می‌توان گفت که موسیقی نه به فرد، بلکه به آلات و نواهای حاصل از آن‌ها بستگی دارد. از این رو در پاسخ به سوال “چرا باید تئوری موسیقی بدانیم؟” می‌توان گفت که یکی از مهم‌ترین دلایل یادگیری تئوری موسیقی، در رابطه با آشنایی نسبت به سیستم‌ها و سازهای مختلفی است که آهنگسازان و نوازندگان از آن‌ها استفاده می‌کنند. بنابراین تئوری موسیقی در قالب یک رشته‌ عملی، فرد را وارد جریان‌های موسیقی و تمام مسائل مربوط به خود می‌کند. اگر میخواهید الفبای موسیقی را به زبان ساده یادبگیرید کلیک کنید.

تاثیرات یادگیری تئوری موسیقی در آهنگسازی

با توجه به اینکه تئوری موسیقی با هدف یادگیری سیستم‌ها و آلات مختلف موسیقی مورد آموزش قرار می‌گیرد، می‌تواند روش‌ها و مفاهیم مربوط به این بحث را تحت تعلیمات خود قرار دهد.

به همین خاطر رشته‌ای تحت عنوان موسیقی در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود تا سطح سواد و شعور شنیداری افراد افزایش پیدا کند. قواعد موسیقی می‌تواند حاوی طیف وسیعی از نکات باشد که الفبای موسیقی، شناخت نت‌ها‌، ریتم‌، فواصل، بسامد و میزان‌ها را در بر بگیرد. از این رو در میان دلایل یادگیری تئوری موسیقی، می‌توان تاثیرات مهم و اساسی‌ای را گنجاند که وجودشان وابسطه به تعلیمات درست در حوزه تئوری موسیقی است. در ادامه چرا باید تئوری موسیقی بدانیم؟ پس با ما همراه باشید.

پرورش خلاقیت

موسیقی زبان هنر است. این به معنای برتری موسیقی در برابر بسیاری از هنرها است که می‌تواند در قالب یک هنر مستقل توصیف شود و خود عاملی برای رشد دیگر هنرها باشد. بنابراین لازمه خلق آن، وجود خلاقیت زمینه‌ای است. از آنجایی که یادگیری تئوری موسیقی آموزه‌های مختلفی را به اطلاعات شما اضافه می‌کند، می‌تواند تاثیر مهمی در پرورش خلاقیت داشته باشد.

در واقع با توجه به اینکه علوم مختلفی در رابطه با سازها، نواها و سیستم‌های آهنگسازی به هنرجوی موسیقی آموزش داده می‌شود، زمینه‌های خلق اثر فراهم می‌شود و می‌تواند اصول و قواعد را در ایده‌های خود ترکیب کند تا آهنگی اصولی و متفاوت را به گوش‌ها برساند.

درک بهتر قوانین موسیقی

همانطور که گفته شد، تئوری موسیقی می‌تواند به طرز گسترده‌ای قواعد و اصول مربوط به این حوزه را به هنرجویان آموزش دهد و آن‌ها را با نکات مختلف و باید و نبایدهای این حرفه آشنا کند. در واقع با توجه به حساسیت وجود موسیقی و نقشی که به عنوان روح هنر دارد، توجه به قواعد و اصول مختلف مطرح در این عرصه، می‌تواند مثالی از دمیدن روح در کالبد ایده‌آل را تداعی کند.

در بحث موسیقی و آهنگسازی، علاوه بر وجود نت‌های مختلف، آلات متنوعی هم وجود دارد که هر کدام می‌توانند قواعد و قوانین خاص خود را داشته باشند! اما با این وجود، امروزه توجه به آهنگسازی از طریق سیستم، به مراتب بیشتر شده است. بنابراین شما در تئوری موسیقی، با این سبک فعالیت هم آشنایی پیدا خواهید کرد.

سهولت فرایندهای مربوط به آهنگسازی

زمانی که شما با دانش اصلی و اساسی حوزه موسیقی آشنایی داشته باشید، می‌توانید در زمان کمتر و با صرف وقت کمتر، آهنگی استاندارد و خوش نوا را تولید کنید. وجود قوانین در بحث تئوری موسیقی، می‌تواند سبب آشکارسازی مسیر برای شما شود. زمانی که مسیر ساخت آهنگ واضح باشد، قطعا فرایندهای مختلف هم وضوح پیدا می‌کنند و می‌توانید در زمان کم و با توجه به قواعد و تکنیک‌ها، موسیقی مناسبی را بسازید.

در حالت کلی آشنایی و یادگیری تئوری موسیقی، به گونه‌ای عمل می‌کند که گویا در یک کشور دیگر، از زبان مورد استفاده در آن بهره می‌گیرید و می‌توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید. این در حالی است در تولید موسیقی هم نواها و نت‌های مختلفی وجود دارند که هر کدام باید بر اساس یک سری استاندارها و فاکتورها در کنار هم قرار بگیرند و با هم ارتباط برقرار کنند.

بنابراین تنها راه لازم برای ایجاد ارتباط بین نواها، آشنایی نسبت به زبان آن‌ها است. در این حالت می‌توان به سادگی آهنگسازی را از راه حلی درست مورد بررسی قرار داد.

با تمام توضیحاتی که ارائه شد، به وضوح می‌توان اهمیت و تاثیر یادگیری تئوری موسیقی را دریافت کرد. به همین خاطر برای داشتن یک فعالیت درست و حرفه‌ای، لازم است تا یادگیری تئوری موسیقی را جدی بگیرید. به خصوص که در حال حاظر افراد بسیاری به سبب علاقه وارد حوزه ساخت موسیقی با سیستم شده‌اند‌. در این شرایط تنها راه درخشش، تلاش و کسب علم و مهارت است.

Top