آموزشگاه موسیقی در اصفهان     کلاس آموزش گیتار در اصفهان   گروه موسیقی در اصفهان

تاثیر موسیقی بر مهارت های کودکان و خردسالان

تاثیر موسیقی بر مهارت های کودکان و خردسالان

یکی از مهمترین موارد فعالیت های موسیقایی، یعنی «تاثیر موسیقی بر مهارت های کودکان»است. و این دغدغه ای دیرین تا به امروز بوده و هست و مسلما همیشه آرزوی افرادی مانند ( اُرف، دالکروز، مونته­سوری، کودای، سوزوکی… ) بنیانگذاران مکتب آموزش موسیقی کودک بوده است.

بر خلاف تصور بسیاری از افراد و خانواده ها و والدینی که کودکان خود را برای کلاسهای موسیقی کودک ثبت نام میکنند، یک مربی موسیقی کودک صرفاً هدفش آموزش موسیقی محض به کودکان نیست بلکه، هدف مربی موسیقی کودکان ، با توجه به بازه ی سنی کودکان و توانایی فراگیری مهارت های بنیادی کودکان در این سنین ، دقیقاً گسترش مهارت های کودکان همراه با بازی و موسیقی است که کاملا به صورت غیر مستقیم و از طریق فعالیت های موسیقایی و دست ورزی و تقویت ذهن و حافظه دیداری و شنیداری کودکان به کودکان آموخته می شود که در راستای این آموزش اصلی که در ظاهر آموزش موسیقی کودک است اما محوریت آن به صورت نامحسوس ( گسترش مهارت های کودکان ) می باشد و قطعا در این پروسه  کودک شما موسیقی را فرا می گیرد چراکه  بخشی از آموزش مهارت ها است. اجرای یک آهنگ و یا ملودی ساده  توسط کودک، با سازهایی چون  طبلک، بلز و فلوت ریکوردر از منظر علمی این معنا را دارد که:
آموزش آواز سنتی در تهران
 
تاثیر موسیقی بر مهارت های کودکان

۱-کودک شما می تواند مدت زمان معنا داری بر روی چیزی متمرکز شود که از او خواسته شده است و نه جذابیت ها ی محیط اطراف.

۲- کودک شما دارای عضلات قوی و در عین حال منعطف است که در آینده از پس کارهای ریز و حساس برخواهد آمد.

۳- کودک شما دارای هماهنگی بالای اعصاب و عضله است و چشم او به راحتی نتها را میبیند و مغز او به سرعت بالایی آن را پردازش کرده و به عضلاتش فرمان اجرا می دهد.

۴- کودک شما  دارای یکپارچگی حسی ، حرکتی مناسبی می باشد باشد. یعنی؛ وجود ارتباط بین حس ­های جداگانه که سازمان­دهی تجربیات فرد به آن بستگی دارد.

۵- همانطور که قبلا اشاره شد کودک شما دارای حرکات ظریف ومهارت های اکتسابی دست ورزی  است.

۶-کودک شما دارای شناخت  ریتم در زمان و بدن است.

۷- کودک شما توانایی استفاده همزمان از هر دو نیمکره ی مغز را دارد و این جزء مهمی از تن آگاهی و مهارت های تمرکزی است.

۸- کودک شما بواسطه ی داشتن مهارتی خاص دارای اعتماد به نفس بیشتری است.

۹-کودک شما مطمئنا در جامعه های بزرگتر از خانواده یعنی در مدرسه اجتماع از مشکل کم رویی و خجالت رنج نخواهد برد.


در ادامه مطلب تاثیر موسیقی بر مهارت های کودکان موارد ذکر شده از تاثیر موسیقی بر روی کودکان شما، از نظر علمی است. حال با توجه به این نکات مهم به راحتی درمی یابیم که اهمیت فعالیت موسیقایی بر روی کودکان چیزی بسیار فراتر از آنچه که تا کنون می دانستیم است . پس به این علت  است که فعالیت مربی موسیقی کارآزموده و آگاه و مجرب از آموزش موسیقی صرف به کودکان پافراتر گذاشته  و رفته رفته به گسترش مهارت های کودکان متمرکز می  شود.

متاسفانه مربی موسیقی کودکان بسیار با این مشکل مواجه است  که در بسیاری از موارد والدین اصرار به آموزش موسیقی صرف و نواختن یک آهنگ زیبا توسط کودکشان آن هم در کمترین زمان ممکن را  دارند و بر این باورند که کودکی که به کلاس موسیقی می رود هر روز باید در صندقچه ی اندوخته های موسیقایی اش یک آهنگ و شعر جدید اضافه کند این نوع طرز تفکر و برخورد با موسیقی و فعالیت موسیقایی به شدت نادرست است و این دسته از والدین همان کسانی هستند که نا خواسته باعث سرخوردگی و عدم پیشرفت کودکان خود می شوند . ولیکن والدین کودکان این را باید بدانند که گسترش مهارت­ های کودکان به طور مستقیم بر آموزش و پرورش کودکان موثر است  و تاثیر بسزایی در آینده کودکان ما خواهد داشت والدین باید بدانند که برای کودکان مفهوم کار گروهی و ارتباط با افراد گروه و تعامل اجتماعی امری بسیار واجب است که کودکان باید آن را بیاموزند و در غیر این صورت، کودکانی که کمترین سابقه ی کم رویی در جمع  و یا مشکل برقراری ارتباط با افراد جدید را دارند و یا حتی خودخواهی های کودکانه ای که بیش از حد معمول طول کشیده است را دارند ، دور از ذهنمان نیست که  نمی توانند در اجتماع روابط درست و صحیحی با دیگران و حتی در گروه همسالان برقرار کنند و به همین جهت ، معمولا کم رو خجالتی و مشکل تطابق با جمع را دارند و در بزرگسالی محیط هایی همچون ؛ محل کار، باشگاه های ورزشی، اکیپ دوستان و…


برایشان ناخوشایند است و به مدت طولانی نمیتوانند این محافل را تحمل کنند و بر این باورند که من در جمع دیده نمی شوم و مورد توجه دیگران قرار نمی گیرم و هرکز این فکر به ذهنشان خطور نمی کند که شاید علت و ریشه ی این احساس در کودکی و سابقه ی کمرویی و خجالت اوست که هرگز برطرف نشده است و چه بسیار خانواده هایی که در جامعه ی امروزی دارای تک فرزند و ارتباطلات بسیار محدود فامیلی دارند و این خود تشدید کننده این مشکل در آینده خواهد بود.

آموزش آواز سنتی در تهران

Top