آموزشگاه موسیقی در اصفهان     کلاس آموزش گیتار در اصفهان   گروه موسیقی در اصفهان

آینده شغلی خوانندگی در ایران چگونه است؟

آینده شغلی خوانندگی در ایران چگونه است؟

تولید صداهای موسیقیایی با صدای انسان، خوانندگی و آواز خوانی گفته می‌شود. وجه تمایز بین خوانندگی و صدای انسان در ریتم و تونالیته می باشد. در واقع افرادی که آواز می خوانند، خواننده یا آوازه خوان نامیده می‌شوند. خوانندگی در سبک‌های مختلف باعث شده است تا خوانندگان سبک‌های متنوعی داشته باشند. بر همین اساس می‌توان در دوره‌های مختلف موسیقی شرکت کنید و در شغل خوانندگی حرفه‌ای پیش بروید. در ادامه مقاله “شغل خوانندگی چیست؟” ما را همراهی کنید تا اطلاعات جامعی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

برای یادگیری آموزش سنتور در اصفهان به لینک مراجعه کنید.

شغل خوانندگی چیست؟

خواننده به فردی گفته می‌شود که با صدای خود می تواند صوت‌های موسیقی را ایجاد کند. مسلم است که خوانندگی یا حرف زدن معمولی تفاوت دارد؛ چرا که در صحبت کردن عادی، ریتم وجود ندارد. ولی می‌توان از بسیاری از جنبه‌ها، عمل آوازه‌خوانی را شبیه به سخن گفتن دانست؛ بطوری که می‌توان اینگونه برداشت کرد، هر کسی که حرف می زند، می تواند آواز هم بخواند. در آواز خواندن می‌بایست دقت داشته باشید، کسانی که تارهای صوتی آسیب دیده یا فلج شده دارند، نمی‌توانند آوازخوان باشند.

آوازه‌خوان می‌تواند بنا به فرهنگ و ملیتی که دارد، گونه یا گونه‌هایی از موسیقی را اجرا کند که ممکن است با همراهی یا بدون همراهی ساز و آلت موسیقی باشد. بطور معمول فعالیت آوازه‌خوانی بهمراه یک گروه همانند گروه کری در رده صداهای متفاوت یا بهمراه مجموعه‌ای از نوازندگان همانند یک گروه راک یا گروه باروک اجرا می‌شود. خواننده می‌تواند آوازخوانی را بصورت رسمی یا غیر رسمی انجام دهد. جالب است بدانید که آوازخوانی می‌تواند از پیش تعیین شده باشد یا بصورت بداهه انجام شود. هدف از خواندن آواز و خوانندگی نیز متفاوت است. لذت، آسایش، آیین، آموزش یا منافع مادی از جمله اهدافی هستند که خواننده در آوازخوانی دنبال می‌کند. خیلی‌ها در رابطه با حرفه‌ای شدن در خوانندگی به دنبال بهترین راه خوانندگی هستند، اما آموزش، کار و تمرین منظم با صرف زمان اصولی ترین راه‌ها برای حرفه‌ای شدن در شغل خوانندگی می‌باشند. شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که خوانندگان حرفه‌ای در چه سبک‌های موسیقی فعالیت دارند. در پاسخ به این سوال می‌بایست بگوییم که سبک خاصی وجود ندارد که خوانندگان حرفه‌ای آن را دنبال کنند، اما بیشتر آن‌ها سعی می‌کنند تا در یک سبک موسیقی پیش بروند. برای مثال، آن‌ها با تمرین فراوان یا تعلیم و آموزش تحت نظر معلمان و اساتید برجسته یکی از حوزه‌های موسیقی، در حال افزایش دانش و مهارت خود هستند. همچنین برای اینکه خواننده‌ها بتوانند از تمامی توانایی و استعداد خود استفاده کنند، از مشاوره‌های افراد باتجربه در زمینه صداسازی استفاده می‌کنند.

شاید برای‌تان جالب باشد که اصول و معیار دقیقی برای انتخاب یک خواننده خوب و ایده آل جود ندارد، چرا که ممکن است فردی صدای خوبی داشته باشد اما نت‌ها را رعایت نکند! مسلم است که در این نمونه علمی از خوانندگی رواج ندارد. در مقابل، یک دسته از افراد هستند که استعداد خوانندگی را دارند اما هیچ کسی متوجه این استعداد آن‌ها نمی‌شود.

اگر فکر می‌کنید استعداد خوانندگی دارید، بخوانید!

برای خوانندگی می‌بایست اصولی را رعایت کنید. محافظت از اصل صدا، نخستین اصل برای خوانندگی می‌باشد. چرا که ممکن است فرد برای تمرین خوانندگی به حنجره خود توجه نداشته باشد و از اصلی ترین شرایط خوانندگی غافل شود. با توجه به این موضوع، زمانی که هوا خیلی سرد یا خیلی گرم است، نباید تمرین کنید. همچنین داد و فریاد زدن را می‌بایست از لیست رفتارهای روزانه و روزمره‌تان حذف کنید، چرا که اثر آن بصورت گرفتگی در صدای شما برای چند ساعت تا چند روز باقی بماند.

اگر به هر دلیلی صدای شما گرفت و قصد دارید تا بخوانید، هیچ وقت تلاش نکنید تا با تمرین و فشار زیاد، آن را به حالت اول بازگردانید. خوب است این نکته را نیز بدانید که استفاده از مشروبات الکلی می‌تواند تمرکز شما را به هنگام اجرا از بین ببرد و به حنجره‌تان آسیب جدی برساند. با ورود به دنیای خوانندگی لازم است که از نوشیدن مایعات سرد و منجمد بپرهیزید تا کیفیت صدای شما در حالت طبیعی خود باشد.

به دنبال آینده شغلی خوانندگی در ایران هستید؟

شغل خوانندگی مانند هر شغل دیگری، داری پستی بلندی‌های بسیاری است. در کشور ایران نیز مانند هر نقطه از دنیا، برای رسیدن به جایگاه مناسب در حرفه‌ای که می خواهید، باید مدتی بطور جدی و اصولی شروع به کار کنید. پشتکار فراوان در خوانندگی نیز بسیار موثر است که نباید از آن غافل بود. اگر تمایل دارید تا به سطحی برسید که آلبوم‌تان را منتشر کنید، می‌بایست بسیار تمرین کنید. اگر فردی شغل خوانندگی را انتخاب کرده باشد و به مرحله انتشار آلبوم برسد، می‌توان گفت که او به مرحله درآمد زایی از خوانندگی دست یافته است. بعضی از خواننده‌ها نیز برای اینکه از صدای خود درآمد زایی کنند، تصمیم می‌گیرند تا کنسرت برگزار کنند. عده‌ای هم برای تبدیل شدن به یک خواننده معروف، کلیپ می‌سازند که مستلزم کسب مجوز و خرج هزینه است.

در این میان، خواننده‌های معروفی هستند که برای تنظیم یک آهنگ، هزینه‌های زیادی را به‌ کار می‌گیرند تا تنظیم حرفه‌ای بر روی آهنگ آن‌ها داشته باشد. اگر می‌خواهید بدانید که در حقیقت، خوانندگی در ایران به چه عواملی بستگی دارد، می‌بایست بگوییم که سطح خواننده و سبک هنری او از جمله عوامل تعیین کننده جایگاه شغل خوانندگی در ایران هستند. اگر سطح صدای خواننده در وضعیت قابل قبولی باشد و در عین حال نیز سبک کاری او مورد استقبال عده کثیری از مردم قرار بگیرد، می‌توان گفت که خوانندگی او در ایران موفقیت آمیز است. البته تاثیر عوامل دیگر را نمی‌توان نادیده گرفت. برای مثال اگر نوع شعر خواننده و نوع خواندن او با سایر خواننده‌های دیگر تفاوت آن‌چنانی نداشته باشد، می‌توان گفت که او در ایران از راه خوانندگی به درآمد خوبی دست پیدا می‌کند.
آموزش آواز سنتی
شاید بعضی‌ها این نظر را داشته باشند که از شغل خوانندگی در ایران، آنچنان استقبالی نمی‌شود. اما با بررسی‌هایی در می‌یابیم که بغیر از خواننده‌های ایرانی پیش از انقلاب خارج از ایران، خواننده‌های جوان داخل ایران نسبت به خواننده‌های خارجی ایرانی خیلی بهتر و قوی تر عمل کرده اند و بازخورد خوبی دریافت کرده اند.

اگر می‌خواهید در ایران خواننده باشید، از دست ندهید!

خوانندگی همانند یک شغل در هر جای دنیا، دارای درآمد است. برای مثال جایگاه خوانندگی و اجرای کنسرت در کشورهای نوین و توسعه یافته در نمودار صعودی ایده آلی قرار دارد؛ بطوری که 2 الی 12 درصد از درآمد ناخالص ملی را به خود اختصاص می‌دهد.

طبق آماری که در سال 2016 میلادی اعلام شده است، سهم جهانی تجارت و خدمات خلاق توانسته است بیش از 900 میلیارد دلار را به خود اختصاص بدهد؛ در حالی که در کشور ما، گردش موسیقی سالانه به 100 میلیون می‌رسد. در صورتی برگزاری یک کنسرت ممتاز و درجه یک می‌تواند منبع درآمد خوبی است که بتواند یک منبع اصلی و مهم برای پیش بینی گردش مالی صنعت موسیقی در کشورمان باشد. در سال 95 طبق آماری که دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده است، بیش از 1221 عدد مجوز برای اجرای کنسرت موسیقی صادر شده است. 80 درصد از فروش‌ها از سایت رسمی فروش ایران کنسرت صورت گرفته است.

بطور متوسط هر کنسرت در 3 شب اجرا می‌شود که بطور میانگین 1000 نفر از کنسرت‌های برگزار شده استقبال می‌کنند. قیمت بلیط‌های کنسرت پاپ در سالن‌های میلاد از 30 هزار تومان الی 100 هزار تومان می‌باشد. یعنی میانگین قیمت بلیط‌های کنسرت پاپ 65 هزار تومان است. هزینه مورد نیاز برای کنسرت‌های سنتی از 25 هزار تومان الی 120 هزار تومان است که باز هم قیمت متوسط کنسرت سنتی، 65 هزار تومان می‌باشد. اگر این مبالغ را در تعداد صندلی‌های سالن ضرب کنیم، به مبلغی در حدود 300 تا 350 میلیون تومان می‌رسیم. ولی این نکته را در نظر داشته باشید که مخارج برگزار کنندگان کنسرت نیز وجود دارد که می‌بایست به آن‌ها توجه کرد. برای مثال زمانی می‌توان یک کنسرت با درآمد بالا اجرا کرد که یک سالن مناسب در یک نقطه مناسب از شهر انتخاب کنید. تجربه ثابت کرده است که کیفیت کنسرت اجرا شده در سطح بالای شهر می‌تواند شما را به منبع درآمد خوبی نزدیک کند.

موارد لازم برای خوانندگی چیست؟

داشتن استعداد، تمرین و تمرکز و ترکیبی از این دو می‌تواند شما را به آن جایگاهی که در خوانندگی دوست دارید، برساند. البته لازم این نکته را نیز بدانید که ظرفیت طبیعی صدا می‌تواند بیش از این ترکیب بسیار موثر تر واقع شود. برای رسیدن به یک صدای قابل پسند و مناسب لازم است تا تمرین کنید و ممارست داشته باشید.

بر اساس تحقیقات و بررسی‌هایی از دیلی میل و مدیکال دیلی منتشر شده است، برای رسیدن به قله‌های موفقیت بعنوان یک خواننده معروف، علاوه بر داشتن استعداد طبیعی، داشتن صبر و آموزش از اساتید درجه یک موسیقی می‌تواند شما را هر چه سریع تر به جایگاه خواننده‌های معروف نزدیک کند. برای مثال، اگر ترکیبی از این سه راهکار را در برنامه کاری خود بگنجانید، می‌توانید به جایگاه خواننده‌ای نظیر بوجلی رو  برسید و به جمع حرفه‌ای‌های دنیای پر رمز و راز خوانندگی پا بگذارید. صدای خوب با یک آموزش عالی به تبدیل به صدای منحصربه‌فردی می‌شود که دیگران از شنیدن آن لذت می‌برند.

خوانندگی سرگرمی است یا شیفتگی؟

با باز کردن سایت‌های اینترنتی دانلود آهنگ و موسیقی و شنیدن موسیقی‌های خوانندگان، به خوبی می‌توان دریافت که هدف خواننده از انتشار این آهنگ در فلان آلبوم یا بصورت تک آهنگ دقیقا چه بوده است. بعد با خودتان فکر می‌کنید که اگر شما هم یک جیب پر پول می‌داشتید و چندین کلمه روی کاغذ می‌نوشتید و یک آهنگساز خوب برای کارهای‌تان انتخاب می‌کردید، می‌توانستید مثل فلان خواننده مشهور بشوید و در میان هواداران خودتان ساعت‌ها مورد تحسین قرار بگیرید!

اگر بخواهیم به ایران 40 سال پیش بازگردیم، خیلی از حرف‌ها بیان گر این بود که طرف صحبت‌مان یک خواننده است. برای مثال وقتی گفته می‌شد که هر کس از مادرش قهر می‌کند، فردا روزش به یک خواننده تبدیل می‌شود. اما امروزه پول دادن و پول داشتن توانسته است آدم‌های زیادی را بدون آنکه سر سوزنی از علم خوانندگی بدانند، به جمع خواننده‌های کشور اضافه کند. ورود دستگاه‌های شگفت انگیز تغییر صدا و صد البته استودیوهای عظیم الجثه توانسته است خیلی‌ها را ترغیب کند تا دنیای خوانندگی را برای ادامه زندگی‌شان انتخاب کنند. چنانکه امروز و در همین ساعت می‌توانیم صدها هزار صدا از خوانندگان جدید بشنویم، بدون آنکه حتی یک کلمه از آن‌ها و شهرت‌شان بدانیم. این موضوع را می‌توان اینگونه دریافت کرد که هیچ گونه از ترانه‌ها و کارهای آنان، شناسنامه ندارد. اگر خیلی ماجراجو باشید و علت خواننده شدن آن‌ها را جویا شوید، در می‌یابید که خودشان هم نمی‌دانند چرا پا به جمع خوانندگان گذاشته اند. عده‌‍‌ای خواننده می‌شوند تا جیب‌شان پر پول شود و عده دیگری هم فقط برای اینکه در مدتی مشخص، توجه دیگران را به خود جلب کنند، اسم خواننده را بر روی خودشان می‌گذارند. از همین رو می‌توان به چندین مورد از معایب شغل خوانندگی اشاره کرد که برای مخاطبین موسیقی ارزشی آن‌چنانی نخواهد داشت. موسیقی مورد توجه مخاطب قرار می‌گیرد که خواننده از سر دوست داشتن و علاقه بخواند و ظرفیت صدای خود را به نمایش بگذارد. در کنار این، ارزش شعری که خواننده انتخاب می‌کند، نشانی بر احترام او به مخاطبین موسیقی است.

کلاس آموزش آواز سنتی در تهران

Top