آموزشگاه موسیقی در اصفهان     کلاس آموزش گیتار در اصفهان   گروه موسیقی در اصفهان

خوانندگی در سن بلوغ

خوانندگی در سن بلوغ

خوانندگی در سن بلوغ یکی از عواملی است که برای خیلی از نوجوانان، خصوصا پسرهای نوجوان، بسیار اهمیت دارد. البته این نگرانی کاملا به جا است و شما حق دارید تا بدانید که در این بازه سنی حساس، چه مواردی را باید به هنگام خواندن آواز یا خواندن موسیقی پاپ رعایت کنید. همراه ما باشید تا در این قسمت از آموزش خوانندگی، نکاتی را که می‌بایست برای خوانندگی در سن بلوغ رعایت کنید به شما عزیزان ارائه دهیم.

چه چیزی سبب تغییر صدا در سن بلوغ می‌شود؟

در سن بلوغ پسران، بدن شروع به تولید هورمون تستوسترون می‌کند که یکی از اثرات این هورمون، تغییر در صدای فرد می‌باشد. غیر از این، در این بازه حساس، حنجره فرد بزرگ تر می‌شود. یعنی اندازه این لوله توخالی شکل به بیش از 5 سانتی متر می‌رسد.

سرتاسر حنجره هر فردی از دو عضله تشکیل شده است که این دو عضله، تارهای صوتی نام دارند. این تارها حالت پلاستیکی دارند و به هنگامی که به طور عادی نفس می‌کشید، تارهای صوتی شما بر روی دیواره‌های حنجره در حالت استراحت قرار دارند و برای تبادل هوا بین محیط داخل و خارج، به طور کامل باز می‌شوند. به هنگام صحبت کردن، تارهای صوتی فرد کشیده می‌شوند و در نهایت به سمت هم بسته خواهند شد. برای خروج هوا نیز ریه‌ها به سمت تارهای صوتی بیرون کشیده می‌شوند و با لرزش آن‌ها، صدا تولید خواهد شد. برای همین، وقتی که ریتم صدای شما آرام است، تارهای صوتی حنجره شما در حال استراحت هستند و شل می‌باشند. وقتی هم که صدای‌تان را بالا تر می‌برید، در واقع تارهای صوتی خود را سفت تر می‌کنید. (پیش از گفتن این نتیجه، خودتان زودتر از هر کس دیگری متوجه این موضوع هستید) آواز سنتی

حال، در نظر بگیرید که پسران در سن بلوغ، تارهای صوتی بلند تر و ضخیم تری دارند. این روند به طور همزمان با رشد استخوان‌های ناحیه گردن آن‌ها رخ می‌دهد. با توجه به این موضوع، صدای پسران در سن بلوغ، دارای پژواک بیشتری است. چرا که حفره‌های درون سینوس‌ها، بینی و پشت گلو اندازه بزرگ تری نسبت به قبل دارند و لذا، فضای بزرگ تری برای تولید صدا وجود خواهد داشت.

درک این موضوع اصلا کار سختی نیست. سیم ضخیمی را در نظر داشته باشید که با ارتعاش خود، صدای بم تری را نسبت به سیم نازک ایجاد می‌کند. با این مثال به خوبی متوجه این موضوع هستید به هنگامی که رشد حنجره شما نسبتا کوچک است، تارهای صوتی نازک تری هم دارید و صدای‌تان نیز بچه گانه تر است.
آموزش آواز سنتی
ولی با رشد عرضی و طولی استخوان‌ها، غضروف‌ها و تارهای صوتی‌تان، صدای شما تبدیل به صدای بزرگسالان خواهد شد. برای همین است که در سن بلوغ فکر می‌کنید ناحیه گلوی شما متورم تر و بزرگ تر شده است. البته این رشد حنجره در پسران و دختران به طور کامل متفاوت است. هنگامی که حنجره پسران بزرگ می‌شود، قسمتی از آن به داخل گردن و قسمت دیگر به یک زاویه دیگر کج خواهد شد. به همان بخشی از حنجره که در جلوی گردن قرار دارد، خرخره می‌گویند. گفتنی است که خرخره تنها در پسران دیده می‌شود و این ناحیه در دختران در سن بلوغ اصلا دیده نمی‌شود. برای همین است که خوانندگی در سن بلوغ برای دختران و پسران متفاوت است.

چه زمانی صدای من تغییر می‌کند؟

به احتمال زیاد متوجه دورگه بودن صدای خیلی از پسرهای نوجوان بوده اید. بعضی از آن‌ها صدای بم تری دارند و بعضی دیگر نیز همانند قبل، صدای دوران بچگی خود را دارند. این زمان بندی برای تغییر صدا در هر فرد، یکسان نیست و بستگی به خود آن شخص دارد. به همین دلیل است که مشاهده می‌کنید برخی از افراد دارای صدای ضخیم تری نسبت به هم سن‌های خود هستند. اما به طور کل، صدای پسران در سن 11 تا 15 سالگی شروع به تغییر می‌کند و شاهد صدای کلفت تر و ضخیم تری خواهید بود. با توجه به این بازه سنی، اصلا پیشنهاد نمی‌شود که تمرین‌های زیاد و سنگینی برای آواز خوانی یا خواندن هر نوع سبک دیگری داشته باشید.

دورگه شدن صدای پسران چقدر طول می‌کشد؟

وقتی بدن فرد به این تغییرات فیزیکی عادت می‌کند، کنترل صدا کمی سخت تر از زمان‌های قبل می‌شود. تنها دلیل دورگه شدن صدای پسران نیز به بزرگ بودن حنجره آن‌ها باز می‌گردد. خوشبختانه این مسئله به صورت موقت وجود دارد و نباید از رخداد آن، رنجور بشوید. برای همین، هنگامی که دیگر نتوانستید صدای خود را به طور کامل یا حتی به طور نسبی کنترل کنید، نباید خیلی نگران باشید. بالاخره از این دوران گذر خواهید کرد. تنها نکته‌ای که باید برای تمرین خوانندگی در سن بلوغ توجه داشته باشید، عدم تمرکز بر روی تمرین‌های سنگین آواز خوانی و خوانندگی است. چرا که اگر به شرایط خودتان توجه نداشته باشید، به طور قطع آسیب‌های جدی حنجره شما را تهدید خواهد کرد که دیگر راهکاری برای رفع آن وجود ندارد.

در سن بلوغ چقدر ممکن است صدای من بم شود؟

پاسخ به این سوال، حقیقتا عدد و رقم مشخصی نیست که در قالب زمان به شما ارائه دهیم. پاسخ دقیق این سوال به ژنتیک شما بستگی دارد. هر چقدر که حنجره شما بزرگ تر شود، تارهای صوتی ضخیم تر و پژواک صدا بیشتر خواهد بود. زمانی هم که حنجره دیگر رشد نکرد، صدای‌تان ثابت می‌شود و کنترل آن به مراتب ساده تر و آسان تر خواهد بود. اما باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که صدای پس از سن بلوغ، صدای اصلی شما نیست. چرا که ممکن است بعد از دوران نوجوانی نیز شاهد تغییرات بخصوصی در طنین صدا و تن صدای خود باشید. بنابراین، حداکثر تا سن 20 سالگی این روند همچنان ادامه دارد و بهترین کار برای تمرین خوانندگی در این دوران، آموزش و یادگیری تئوری‌های موسیقی مثل گام موسیقی، فواصل موسیقی و فنون صداسازی است.

البته خواندن با صدای بلند در این دوران تا حدی ممکن است که آسیب جدی به تارهای صوتی گلوی‌تان وارد نشود. از همین رو، برای مسلط شدن در ادای درست کلمات و جملات و یادگیری کامل لحن صدا، خوب است قسمتی از متن کتاب را با صدای بلند، خوانا و شمرده بخوانید و همین طور پیش بروید.

کلاس آموزش آواز سنتی در تهران

Top